Нове медаље за чланове АК Апатин

Атлетски клуб Апатин наставља са одличним наступима у овој години, а протеклог викенда велики број чланова наступио је на такмичењима у Суботици, Ваљеву, Сремској Митровици и Копаонику.

На Копаонику је одржана традиционална шеста по реду Трејл трка „Копаоник 2021“, где је одличан наступ имао Ђуро Борбељ који је убедљиво тријумфовао у трци на 15 километара у свеукупном пласману.

У Ваљеву је одржан традиционални 3. Ваљевски полумаратон где је Милан Маринковић освојио друго место у свеукупном пласману у трци на 21 километар и 97 метара са резултатом 1 сат 26 минута и 4 секунде.

Чланови АК Апатин наступали су и на Првенству Србије за ветеране које је одржано на атлетском стадиону у Сремској Митровици и где су остварени добри резултати, уз освајање прегршт медаља, у женској категорији: Весна Богишић – Вицко у категорији Ж 35 (жене 35 до 39 година) освојила је прва места на 200 метара и 400 метара, у истој категорији Александра Буркановић је у трци на 3000 метара освојила прво место. Снежана Милошевић је у својој старосној категорији Ж 45 (45-49 година) освојила прво место. У мушкој конкуренцијиу категорији М35 (35-39 година) Мирослав Пешић освојио је прва места на800 метара и 3000 метара, у категорији М45 (45-49 година) у истој категорији Ајредин Ајети освојио је прво место у бацању диска и треће место на 3000 метара, у категорији М45 (45-49 година) Вања Болесников освојио је друго место у трци на 800 метара и треће место на 3000 метара.

У Суботици је одржан 4. Суботички полумаратон где су своје наступе ималиуполумаратонској трци Зоран Радичанин (друго место у старосној категорији) и Коп Бaхадур Гурунг (треће место у старосној категорији),док је у трци на 10 километара Игор Бакош  освојио седмо место у укупном пласману уз оборен лични рекорд.

За викенд који је испред нас чланове АК Апатин очекују нови наступи. Предраг Вејин наступиће на Рамском полумаратону (БиХ) који се одржава у суботу 4. септембра,док ће Немања Ђурић и Александар Стајић наступити на Отвореном Првенству Војводине за сениоре које се одржава у Сремској Митровици.

Млади атлетичари АК Апатин после краће летње паузе, почињу са радом у оквиру бесплатне школе атлетике коју Атлетски клуб Апатин организује већ дуги низ година и један је од симбола клуба. Први тренинг биће реализован у уторак 07.09.2021. године од 17,00 часова на стадиону ОФК Младост, а тренинге ће планирати и спроводити трочлани тим у саставу: Бојан Томашевић, Марија Бубало и Душан Шкорић – Шпецо који се после паузе у тренерском послу враћа у састав стручног штаба клуба. Тренинзи ће до почетка зимске сезоне да се реализују на стадиону поред Дунава, док ће од зиме да се пређе у Спортску халу. Тренинзи су бесплатни за све младе суграђане. Све информације могу се добити преко мејла клуба: akapatin2001@gmail.com.

Г.Ч.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs