Нове мере против епидемије на снази

Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 617.669 особа, а забележено је 5.458 смртних случајева, показују подаци са сајта covid19.rs.

У земљи је због заразе коронавирусом, према последњим подацима, 7.794 хоспитализованих пацијената, док се 292 особе налазе на респираторима.

Према последњем пресеку, још 36 пацијената преминуло је од ковида 19. Коронавирус је регистрован код још 3.304 особе, од 11.711 тестираних.

На снагу су данас ступиле нове мере за сузбијање епидемије, које је усвојила Влада на предлог Кризног штаба за борбу против ковида 19.

Битна новина јесте да сви објекти и установе којиме је рад дозвољен имају јединствено дозвољено радно време од 6 часова ујутро до 22 часа.

Угоститељским објектима са баштом дозвољен је рад искључиво на отвореном, уз поштовање свих епидемиолошких мера, које између осталог, подразумевају највише петоро људи за истим столом, уз обавезан размак од два метра између столова.

У Србију данас стиже нови контингент кинеских вакцина ,,Синофарм“, а њихову испоруку ће на Аеродрому ,,Никола Тесла“ дочекати премијерка Ана Брнабић.

Из Владе Србије саопштено је да вакцине стижу у 10.30. Премијерка је најавила да би требало да стигне 500.000 доза ,,Синофарма“.

Брнабићева је изјавила да није тачна вест коју су пренели поједини медији да је одлучено да грађани Србије, при повратку из Црне Горе, Албаније, Бугарске, БиХ, Северне Македоније и Мађарске, морају да имају пи-си-ар тест и нагласила да није мењан режим уласка у Србију.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.