Нови протест у Отави, центар блокиран, полиција ухапсила неколико учесника

Protest

Полиција у Отави ухапсила је неколико људи, након што је више стотина бициклиста, пешака и возача аутомобила блокирало центар канадске престонице, саопштиле су власти.

Јучерасњи протест је организован због наводних владиних прекорачења овлашћења, а уследио је мање од три месеца након што су камионџије блокирале Отаву на више од три недеље, наводи Ројтерс.

Полиција у Отави је објавила у петак на Твитеру да је неколико људи ухапшено и да су полицајци и даље на лицу места како би обезбедили јавни ред и мир.

Организатори јучерашњих протеста поручили су да су окупили у знак подршке “слободи и војним ветеранима”, а локални медији извештавају да је више учесника било у Отави и током претходног протеста, који је организован због обавезне вакцинације за прекограничне возаче камиона, наводи Ројтерс.

Бивши припадник канадских оружаних снага Нил Ширд, један од главних организатора протестног марша у петак, каже да подржава сваку групу која жели да се бори за слободу Канађана јер су, према његовом мишљењу, слободу говора “платили” ветерани својом борбом.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије