Нови успеси апатинских атлетичара

Чланови Атлетског клуба Апатин наставили са добрим наступима на такмичењима у земљи и иностранству, учешћем на 2. Вуковарском полумаратону и 1. Зрењанинском маратону, који су одржани у суботу и недељу, 29. маја и 30. маја.

У суботу је у Вуковару одржан 2. Вуковарски полумаратон на коме је наступио Предраг Вејин и са резултатом од 1 сат 29 минута и 20 секунди у трци на 21 километар и 97 метара заузео друго место у својој старосној категорији.

Недеља је била резервисана за 1. Зрењанински маратон на којем је наступио велики број чланова АК Апатин у тркама на 42 километра и 195 метара, 21 км и 97 метара, 7000 метара и у штафети 3х7 километара.

У трци на 42 километра и 195 метара у женској конкуренцији победу је однела Слађана Дечермић

Сјајну штафетну трку 3 х 7 километара (полумаратон 21 километар и 97 метара), имала је мушка штафета АК Апатин (Немања Ђурић, Мирослав Пешић и Александар Стајић), која је са резултатом од 1 сат 19 минута убедљиво тријумфовала, док је друга екипа АК Апатин у саставу (Вања Болесников, Игор Бакош и Жива Вијоглавин) освојила четврто место у укупном пласману штафета. 

У женској трци на 7 километара славила је нова чланица АК Апатин Весна Вицко Богишић која је у финишу извојевала победу испред другопласиране клубске другарице Александре Буркановић. Трку на 7 километара успешно је завршила и Уна Чегар једна од најмлађих учесница у трци у женској конкуренцији којој је ово била до сада најдужа трка и Жељко Пековић у мушкој конкуренцији који је оборио свој лични рекорд.

У полумаратонској трци на 21 километар и 97 метара, успешан финиш имали су Александар Максимовић и Милан Маринковић.

Атлетски клуб Апатин врши припреме за организацију велике атлетске манифестације „Брзином до звезда“ која се под покровитељством Српског атлетског Савеза и Теленора у одржава у Апатину у петак 4. јуна 2021. године од 10,00 до 12,00 часова, на теренима ОФК Младост, и у којој ће учествовати школска деца 2010. и 2011. годиште из школа са територије Западно-бачког округа. Најуспешнија деца са регионалног такмичења пласираће се на финално такмичење у којем ће учествовати деца са територије целе Републике Србије и које ће се реализовати 16. или 17. јуна 2021. године у Београду (СЦ Кошутњак).

Г.Ч.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs