Објављен децембарски календар за порез: Ево који су рокови, средином месеца их има највише

Novac

Пореска управа објавила је децембарски календар обавеза за фирме.

Према децембарском календару пореских обавеза фирми, који је објавила Пореска управа, данас је последњи рок за доставу обавештења о закљученим уговорима по основу естрадних програма у новембру. Данас је и последњи рок за достављање извештаја о измиреним обавезама везаним за запошљавања особа са инвалидитетом за новембар као и уплати средстава.

Највише је пореских обавеза које је неопходно измирити до 15. децембра, јер до тада треба платити аконтацију пореза на приходе од самосталне делатности за претходни месец, а предузетници су обавезни да поднесу обавештење да ће у 2023. исплаћивати зараде.До средине месеца неопходно је платити и аконтацију доприноса на приходе од самосталне делатности за претходни месец, као и доприносе за свештенике и верске службенике, за домаће држављане запослене у иностранству и за иностране пензионере за претходни месец, поднети пореску пријаву и платити доприноса за обавезно социјално осигурање за осниваче, односно чланове привредног друштва за претходни месец.

Истог датума истиче и рок за подношење пореске пријаве и плаћање ПДВ за претходни месец. Такође и за плаћање аконтације пореза на добит правних лица за претходни месец, обрачунате акцизе од 16. до краја претходног месеца, подношење пореске пријаве за обрачун акцизе за претходни месец, као и пријаве о обрачуну акцизе на струју за крајњу потрошњу за претходни месец.

Претпоследњег дана у години, 30. децембра, истиче рок за плаћање акцизе за период од 01. до 15. дана у месецу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs