Одржана Свечана академија СНС, у Арени симбол рада “Багер Радиша”

Arena

Српска напредна странка (СНС) обележила је синоћ 13. годишњицу од оснивања у Штарк арени, коју је, као симбол рада, великих инфраструктурних пројеката и инвестиција, свега што је у Србији урађено од када је СНС главни стуб владе Србије, красио багер “Баги Радиша”.

У Арени се окупило више хиљада чланова и симпатизера странке, од Суботице до Штрпца, а бројни грађани остали су испред хале, па су свечаност пратили преко постављених видео бимова.

Председника Александра Вучића су окупљени, по уласку у Арену, поздравили дуготрајним аплаузом, док је на трибинама био развијен велики транспарент са Вучићевим ликом, заставом и грбом Србије. Арену су красили и велики транспаренти “Косово и Метохија уз нашег председника Александра Вучића” , Скопље, Лебане, “Војводина је Србија”, “Војводина је уз Вучића”…

Скупу су присуствовали чланови СНС, али и гости из других странака, лидер СПС Ивица Дачић и функционер социјалиста Душан Бајатовић, председник Савеза војвођанских Мађара Иштван Пастор, а били су и представници Српске листе са КиМ, Горан Ракић и Игор Симић.

Свечаност је почела извођењем химне “Боже правде”, а затим је кроз кратак филм уследило подсећање на све изазове са којима се Србија суочила током епидемије корона вируса, као и улагања у здравство.

Будућност и СНС и Србије да уједињује људе, а не сукоби

Председник СНС Александар Вучић поручио је синоћ, на свечаној академији поводом 13 година од оснивања странке, да будућност СНС и Србије, може да буде уједињавање људи, народа јер, како је рекао сувише смо мали да бисмо имали право на унутрашње сукобе.

“Важно је да показујемо одговорност и озбиљност, да не показујемо мржњу. Добио сам данас поруке где ми кажу – ”пусти нас да се обрачунамо са овима што мисле да могу да раде све”, а рекао сам и на скупштини странке да су они наша браћа и пријатељи и да и о њима морамо да водимо рачуна, ако они не разумеју шта значи брига за Србију”, рекао је Вучић.

Такође, истакао је да смо бројчано мали народ и да немамо право на сукобе и да ће СНС, иако те сукобе други изазивају, уједињавати људе и народ, све пристојне и нормалне људе.

“То једино може да буде будућност и ове странке и земље и хвала вам што представљате пристојну Србију која уме да трпи и када је много јача јер зна да је важно да будемо уједињени”, поручио је Вучић.

Нову Србију нико не може да заустави

Последњих 10 година смо радили на томе да се деси и роди нова Србија, да оживи, да се подигне, ојача, пронађе снагу, достојанство и понос и ту Србију нико не може да заустави, поручио је председник Србије и СНС Александар Вучић.

“Желим да наша снага буде наш рад, знање, уједињење, вера у будућност, овај багер који гура земљу напред још брже и још јаче”, рекао је Вучић на обележавању 13 година постојања СНС.

Позивајући се на изреку по којој се – док се нешто дешава једни чуде, једни гледају, а да има и оних који, како каже, чине да се нешто деси, рекао да је СНС последњих 10 година чинила да се деси и роди нова Србија.

Он је истакао да Србија мора да буде отворена у региону и да је Отворени Балкан велика и вазна идеја.

“Морамо да се повезујемо јер смо мали, економија мора да расте, да отварамо руке за друге народе. Та иницијатива донеће много Србији и другима који ће у њој учествовати”, истакао је Вучић.

Поручио је и да Србија жели мир и да у миру заједно живи са свим народима у региону, али да жели и поштовање за свој народ.

“Србија мора да покаже бригу за свој народ. Зашто нас нападате? Поштујемо БиХ. Неко има проблем да неки људи за себе кажу да су Срби, а таквих је у БИХ више од 30 одсто. Зашто вам то смета? Моја порука за све у БиХ је – да, драги Бошњаци хоћемо мир, да живимо заједно са вама, али само хоћемо поштовање за Србе и да Република Српска буде онако како пише у вашем Уставу, ништа више од тога”, казао је Вучић.

Говорећи о Црној Гори, Вучић је упитао у чему је грех Срба.

“У томе што имамо своју веру, своје писмо ћирилично, свој језик, што подржавамо оне који се не стиде да кажу да су Срби? Јел” у томе грех? Који народ на то нема право?. Зашто бисте Србима да одузмете оно што никоме другом нисте одузели?”, упитао је председник.

Вучић је указао и на то да Србија никога није угрозила, никоме претила и да никада неће, али и да се неће стидети свога рода, ни Срба који живе у Црној Гори, и помагаће колико год може, као и да ће тиме да се хвали, а не да се стиди и захвалио се припадницима свих народа који живе у Србији, напомињући да не воли да говори “мањине”

“Не видим разлику између Иштвана Пастора и мене, као браћа смо. Он је Мађар, ја Србин, немамо никакав проблем и нећемо га имати”, рекао је Вучић напомињући да су озбиљни и одговорни људи који знају шта је било, шта је остало иза њих, а шта је пред њима.

Он је рекао да тако добре односе као са Мађарима хоће да постоје и са Бошњацима и са свима другима у земљи.

“Хоћу да Роми осећају ову земљу као своју, Румуни, Украјинци, Русини, Словаци, Албанци.., да осећају ову земљу као своју и да је поштују онолико колико ми поштујемо њих”, напоменуо је Вучић.

Вучић је рекао и да верује да ће Србија бити изложена бројним притисцима, јер нико не воли да Србија иде напред, да буде успешнија од других.

“Али ми морамо да будемо чврсти и снажни, да чувамо оно што је наше, да можемо да покажемо и да кажемо да се не стидимо онога што смо наследили и да показујемо поштовање према туђим, али и према нашим жртвама”, истакао је Вучић.

Говорећи о лошој економској ситуацији, коју је СНС затекла, Вучић се присетио првог састанка са Владимиром Путином, који је, каже, само слушао колико дугујемо, али био довољно велики да нас сачека, па смо дуг исплатили.

“Таман смо кренули, задесиле су нас поплаве, најгоре, кад смо то превазишли и кренули са фискалном консолидацијом, дошла је мигрантска криза, а неки у комшилуку хтели да нам уводе санкције због мигранта… Не постоји мука која нас није задесила, а из сваке смо изашли снажнији”, рекао је Вучић.

Додао је да је Србија и током кризе изазване корона вирусом, прва обезбедила респираторе, вакцине лекове, јер је већ имала искуство проласка кроз најтеже изазове, снагу и веру.

Посебно се обратио пензионерима, чија ће примања, како је рекао да прате плате, уз додатну помоћ од државе, и изразио им велику захвалност не на томе, како је рекао, што подржавају странку, већ зато што су разумели државу, градили Србији и знали како да је сачувају.

“Уз поштовање младима, одмакнућу се од говорнице да бих се поклонио пензионерима, да им се захвалим за све што су урадили за Србију”, рекао је Вучић што је испраћено аплаузом одобравања.

На изборима у најубедљивију победу, за Србију

Председник Вучић затражио је од чланова своје странке да се боре за најубедљивију победу на изборима, против оних који су уништили земљу, јер та победа, каже, значи бољу будућност за Србију, за нашу децу.

Он је у обраћају потврдио да се на следећој скупштини странке неће кандидовати за председника странке, али да се никада неће одвајати од СНС.

“Заједно са вама борићу се на изборима 3. априла за још једну велику победу, а од вас тражим да та победа буде најубедљивија до сада. Да се борите више него икада, јер нема предаје, ни повлачења пред најгорима, онима који су земљу уништили, који би хтели да пљачкају земљу и да ваш новац стављају у своје џепове. Да се борите јаче и снажније него икада”, поручио је Вучић.

Додао је да је поносан што је саборац таквих људи, какви су они који подржавају СНС.

“Да ову енергију од вечерас, уложимо у највећу победу до сада, најубедљивију. Победу за Србију, победу за нашу децу”, поручио је Вучић праћен дуготрајним аплаузима подршке.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs