Одржан Мали сајам спорта у општини Кула

Štefanek

У реновираној спортској хали „Слободан Чиле Мишковић“ у Црвенки је одржан Мали сајам спорта, који је организовао Спортски савез Србије, у сарадњи са Министарством омладине и спорта и уз свесрдну подршку општине Кула.

Мали сајам спорта је почео едукативним садржајима, па је тако у црвеначком Дому културе о спорту и каријери младих у контексту образовања пригодно предавање одржао Ненад Трунић, ФИБА инструктор и помоћни тренер кошаркашке репрезентације Србије, а о основама борбе против допинга у спорту говорила је Милица Вукашиновић Весић, из Антидопинг асоцијације Србије.

Потом су се, у оквиру Малог сајма спорта, дешавања одвијала у црвеначкој Спортској хали, где су ученици основних школа из кулске општине имали прилику да виде представнике више од 25 како колективних, тако и појединачних спортова. Спортисте је најпре поздравила помоћница министра за омладину и спорт, Снежана Жугић, у име локалне самоуправе фудбалски тренер Милан Вујаковић, а председник Спортског савеза Србије, олимпијски и светски шампион у рвању, Давор Штефанек је званично отворио Мали сајам спорта.

Након свечаног отварања, рвачка легенда Давор Штефанек је стрпљиво одговарао на питања младих спортиста, будућих шампиона.

– Мислим да је ово што радимо права ствар, коју радимо већ десет година и ово данас је много организованије и лепше изгледа. Деца кроз ове сајмове спорта имају прилику да упознају велике шампионе, да разговарају са њима, да се упознају са спортовима које им нуди општина у којој се сајам одржава – рекао је Штефанек.

Малом сајму спорта присуствовао је и Дамјан Миљанић, председник Привременог органа општине Кула, који је том приликом изјавио следеће:

– Добра сарадња са Спортским савезом Србије, добра сарадња са Министарством спорта, добро искуство са првог Сајма спорта је и прилика, не само да промовишемо спорт, него и да представимо нове уређене објекте. Тако је прошли сајам спорта био у Петефи школи, у сали која је била потпуно реконструисана, а данас овде у Црвенки, где је такође урађена нова подлога, ново осветљење, трибине су сређене и има још једна фаза па да буде потпуно реконструисана. Леп догађај за најмлађе, леп догађај за спортисте да то приближе деци, а и за нас из општине да прикажемо шта је урађено на спортској инфраструктури, јер се претходних година доста улагало, па сам дужан да се захвалим на сарадњи Министарству спорта које је обезбедило значајна средства, Покрајинском секретаријату који је финансирао многе пројекте, а сарадња са Спортским савезом је вишеструка јер је Спортски савез Србије преузео ингеренције Спортског савеза општине Кула тако да смо најдиректније наслоњени на Спортски савез Србије, а један од сегмената те добре сарадње је и ово данашње дешавање.

Давор Штефанек и генерални секретар ССС Горан Маринковић су поводом одржавања Малог сајма спорта свим основним школама у кулској општини данас поклонили и одређени број лопти за све колективне спортове.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије