Одржан 14. Фестивал љубавне поезије у Сомбору

Nastup

У Свечаној сали „Касина“, одржан је 14. по реду Фестивал љубавне поезије „Иван Пангарић“, у организацији Дома ученика средњих школа Сомбор.

Фестивал је отворио Градски дечији хор „Шарени вокали“ под диригентском палицом Марије Хајнал Стошић. Учесници су били ученици из домова ученика средњих школа Републике Србије. На нашу адресу пристигло је преко двеста радова, од којих је тридесет ушло у финале.

Жири у саставу Вања Вулин Смиљић, Сашка Дујмовић и Јелена Грујић, имале су тежак задатак. Награде за најбољу поезију добили су Елена Голубовић из Ученичког центра Београд – треће место, Анела Брбовић из Дома ученика средњих школа Ужице – друго место, а победник Фестивала је Предраг Ђуришић из Дома ученика средњих школа Сомбор.

Директор Дома ученика, Ђуро Клипа, изразио је велико задовољство што је први пут од када се организује ова манифестација, ученик из сомборског Дома освојио прво место. Истакао је значај Фестивала љубавне поезије по томе што мотивише младе људе да пишу песме о љубави, најлепшем осећању, које има веома важну улогу, поготово у средњошколском периоду када се рађају прве љубави и прве патње

Гости су у суботу заједно са домаћинима обишли знаменитости града, где су посетили Жупанију, Градски музеј и Галерију „Милан Коњовић“.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs