Опозиција у Апатину предала лажне потписе?

Apatin

Претходних недеља, локална опозициона група „Без страха“, која се противи инвестицији компаније Бионекс у апатинском робно-транспортном центру, прикупљала је потписе грађана против градње ове фабрике. Кампању су обележиле бројне неутемељене гласине и оптужбе на рачун инвеститора, а прикупљена петиција је јуче предата апатинској општинској управи.
Организатори су саопштили да су прикупили око три хиљаде потписа, од чега 500 онлајн.
Свакоме ко познаје локалне прилике у Апатину јасно је да је веома тешко да се на једном штанду у том месту скупи преко две хиљаде потписа, па макар тај штанд трајао и недељама.
Наш новинар који се затекао на њиховом прикупљању потписа прошлог викенда у селу Сонта надомак Апатина, посведочио је да је за цело преподне (а у питању је пијачни дан) петицију потписало свега двоје људи.
„Лјуди су за радна места, хоће инвестиције, мислим да их не занима превише ова петиција и не интересује их таква политика“, рекла је једна мештанка Сонте том приликом.
Наши новинари су пратили и онлајн анкету, коју је наведено удружење спроводило и утврдили бројне занимљивости. Осим што на петицији има најмањи број потписника из Апатина, на њој се такође налазе у групама и потписници из Турске и Индонезије, егзотичних имена попут Митхат, Дениз, Мурат и слично.
Један број потписника је анонимно потписан, без икаквих података, што баца даљу сумњу на ову акцију опозиције.
Председник СО Апатин, Милан Шкрбић, на данашњој Скупштини општине изјавио је да је делимично прегледао предату петицију и да је само на основу таквог увида утврдио да се на њој налази преко 200 лажних потписа, а можда и више њих.
Остаје да се надамо да ће одговарајуће службе у наредном периоду проверити све предате потписе и посебно утврдити да ли међу њима има фалсификата.
Општина Апатин је раније саопштила да уважава бригу грађана, али да неће дозволити да „лажни еколози дижу панику и измишљају проблеме тамо где их нема, покушавајући на тај начин себи да подигну политички рејтинг“.
Приоритет општине су радна места, саопштено је, а свака инвестиција ће бити изведена по закону и важећим прописима.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије