Општини Апатин 4 милиона за услуге социјалне заштите од надлежног Министарства

Општини Апатин одобрена су средства у износу од 4.251.766,00 динара на основу уговора о наменским трансферима у социјалној заштити.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања обавезује овим уговором општину да средствима могу да се финансирају услуге социјалне заштите из надлежности јединице локалне самоупрве, у складу са Законом о социјалној заштити и одлуком о правима и услугама из социјалне заштите донетим од стране јединица локалне самоуправе, по основу степена развијености Општине испод републичког просека.

Испред општине Апатин, уговор је потписао заменик председнице општине Апатин Радован Ђукић, који се уједно и захвалио министарки проф. др Дарији Кисић Тепавчевић на одобреним средствима.

  • Средства која смо добили су веома значајна за финансирање услуга социјалне заштите која на нивоу општине пружамо у сарадњи са Центром за социјални рад. Из њих ћемо финансирати услуге дневног боравка, помоћи у кући, услуге смештаја у прихватилишту, као и личног пратиоца деце са инвалидитетом, те услуге персоналне асистенције која су доступна пунолетним лицима са инвалидитетом, као и друге услуге социјалне заштите у складу са потребама и приоритетима, рекао је Радован Ђукић.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs