Основна школа у Кљајићеву добила грејање на гас

Заменица градоначелника Лјиљана Тица и начелник Одељења за образовање Градске управе Града Сомбора Горан Тодорић, посетили су данас Основну школу „Никола Тесла“ у Кљајићеву поводом завршених радова на прикључењу школе на грејање на гас.

Како би се постигао висок ниво енергетске ефикасности и максимално смањили трошкови за грејање и електричну енергију, а уједно смањила и емисија штетних гасова, те се на тај начин допринело очувању животне средине, реконструкција и обнова школе у Кљајићеву текла је у неколико фаза. Први радови почели су 2015. године санирањем крова на старој згради, 2017. године је замењена столарија, постављена лед расвета и реконструисан топловод, 2019. урађена је термоизолациона фасада објекта, а током 2020. године, завршени су радови на изградњи нове котларнице.

Пројекат постизања веће енергетске ефикасности Основне школе „Никола Тесла“ заокружен је радовима који су реализовани током 2021. године, у оквиру којих је изграђен улични део противпожарног улаза, изграђена мерно-регулациона станица за гас и извршено прикључење школе на гасну мрежу, захваљујући чему је 8. децембра школа почела да се греје на гас.

Вредност радова на изградњи котларнице и инфраструктурних радова везаних за котларницу износио је преко 16 милиона динара, а комплетан износ за ову инвестицију обезбеђен је из буџета Града Сомбора.

Школа жели да настави са побољшањем енергетске ефикасности, тако што планира да у будућности реконструише кров и поставку фасаде са термоизолацијом на „новој“ згради школе.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.