Отварање изложбе „Форма просторних структура” у Малој галерији КЦ

У уторак, 22. фебруара 2022. године, биће уприличено свечано отварање изложбе „Форма просторних структура“, ауторки Јелене Атанасијевић, Иване Павловић и Сање Дрвенице, у Малој галерији Културног центра „Лаза Костић“, с почетком у 19 часова.

Поставка изложбе трајаће до 12. марта 2022. године.

Према речима једне од ауторки, др Јелене Атанасијевић, све три ауторке, кроз различите функционалне захтеве инвеститора и условљености позиција склопова, пројектују занимљива просторно-функционална решења у складу са стандардима струке. У примарном сагледавању архитектонских просторних склопова увек је задовољен и висок естетски критеријум, који је у координацији са свим параметрима простора, локације и материјализације. Резултат сложених композиционих решења су, свакако, занимљиве форме просторних структура које уједно постају ванвременске.

Др Јелена В. Атанасијевић рођена је 1972. године, а дипломирала је и магистрирала на Архитектонском факултету у Београду. На истом факултету је 2009. године одбранила докторску дисертацију „Пропорције у естетичкој перцепцији класичне архитектуре 20. века“. Ауторка је више десетина архитектонских и урбанистичких пројеката, као и пројеката ентеријера.

Др Ивана Павловић рођена је 1979. Године, а дипломирала на Факултету техничких наука у Новом Саду на одсеку Архитектуре у области пројектовања. Завршила је магистарске студије 2010. године, као и докторске студије 2018. на Факултету примењених уметности у Београду. Ауторка је више десетина архитектонских и пројеката ентеријера.

Мр Сања Дрвеница рођена је 1966. године, а дипломирала 1992. и магистрирала 1999. године на Факултету примењених уметности у Београду. Аутор је преко 90 реализованих пројеката у земљи и иностранству. Учествовала је у пројектовању и извођењу више међународних мултифункционалних центара. Члан УЛУПУДС-а.

 

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs