Паре за мали и средњи бизнис: Кредитна линија ЕБРД од пет милиона евра

Novac

Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) обезбедила је пет милиона евра кредита за подршку конкурентности малих и средњих предузећа (МСП) у Србији.Кредитна линија ЕБРД се реализује преко „Ерсте банке“, а финансирање ће помоћи локалним малим и средњим предузећима да достигну најбоље индустријске стандарде и примене директиве ЕУ, наведено је у саопштењу.
Циљ ове подршке јесте да охрабри мала и средња предузећа да улажу у достизање стандарда ЕУ у три кључне области: заштита животне средине, здравље и безбедност и квалитет производа.
Мала и средња предузећа ће такође имати приступ саветодавним услугама прилагођеним њиховим потребама и експертизи за увођење и примену стандарда и директива како би били конкурентнији на тржиштима ЕУ.
На располагању ће им бити и грантови у износу до 15 процената од укупног износа кредита по успешном завршетку пројекта.
Кредитна линија је део шире иницијативе ЕБРД-ЕУ, која охрабрује мала и средња предузећа широм Западног Балкана да улажу у пројекте који побољшавају њихову конкурентност на локалном и иностраном тржишту.
Програм се спроводи у сарадњи с Министарством привреде Србије.
ЕУ је у договору с Министарством привреде одобрила додатних 10 милиона евра у оквиру Инструмента претприступне помоћи (ИПА) за ЕБРД Програм конкурентности малих и средњих предузећа у нашој земљи.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs