Посета 88. Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду са зеленим сертификатом

Kао што је најављено, 88. Међународни пољопривредни сајам одржаће се од 18. до 24. септембра, а земља партнер највеће сајамске манифетације пољопривреде у Југоисточној Европи биће Чешка.

Директор Новосадског сајма, Слободан Цветковић, изјавио је на конференцији за штампу да ће сајму моћи да присуствују посетиоци са зеленим сертификатом. Они који га не поседују, а желе да посете сајам, могу да бесплатно ураде брзи антигенски тест на самом улазу који је обезбеђен у сарадњи са Градом Новим Садом.

Ненад Иванишевић, покрајински секретар за привреду и туризам, истакао је да је Међународни пољопривредни сајам важан за приказивање нових достигнућа, а да ће секретаријат увек подржавати овакве манифестације.

  • Први пут на сајму имаћемо свој посебан павиљон. Представићемо туристички потенцијал покрајине Војводине, као и руралног женског предузетништва, рекао је Иванишевић.

Одлуком управе Новосадског сајма уведена је награда за најбољу сајамску фотографију, која ће носити назив по недавно преминулом новосадском фоторепортеру Јарославу Папу, дугогодишњем сараднику Новосадског сајма.

Kонференција о електомобилности 9. и 10. септембра

Пре Међунодног сајма пољопривреде, 9. и 10. септембра на Новосадском сајму одржаће се  конференција посвећена електромобилности чији је  један од организатора  новосадски Факултет техничких наука.

– Биће то прилика да се заинтресовани упознају са електричним или хибридним возилима коју су будућност аутомбилске индустрије, а код нас се о њиховим карактеристикама и инфрструктури за пуњење батерија веома мало зна, нагласио је проф. Борис Думнић са Факултета техничких наука.

Б. K.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије