Поставка изложбе Ане Милосављевић из Београда до 16. септембра у апатинској галерији

У Галерији „Меандер“ отворена је изложба под називом „La Liberta“, ауторке Ане Милосављевић из Београда.

Поставка ће бити отворена за посетиоце до 16. септембра.

  • У свом раду посвећена сам урбаним садржајима. Нови циклус радова инспирисан је, како урабаним садржајима, тако и морским дном, животом морске флоре и фауне, као и лепотом колорита морског дна. Kомбинацијом ова два садржаја моји радови су често игра елемената везаних и за воду и за копно. Сам формат папира – варира од минијатуре, до неких средњих формата, а минијатура можда још више него велико платно упућује на лепоту једног великог пространства, приказан у малом. Kако је морско дно за човека још увек мистериозно и недокучиво, покушавам да кроз игру колорита и разних ликовних елемената дочарам моје виђење једног морског пејсажа. Иако је мој предходни циклус био везан за тему “Града”, чак у овом морском пејсажу постоји веза са урбаним, где се појављују цртице или квадратићи, чак и тект који могу асоцирати на светлуцаво јато риба, али такође и на градске прозоре, лелујање биљака на ветру, рекла је ауторка о изложби.

Она је додала да, иако је тема “морска”, плава боја није примарно заступљена, већ би се могло рећи да су наглашени топли, јарки тонови.

  • Kао варијације на тему, где ја као уметник покушавам да кроз различите колористичне варијанте представим подводни свет, који је инспиративан не само за уметника већ и за посматрача. На мојим цртежима често се појављује јато риба или медузе, које су апстраховане и где можда метафорички и симболично сугеришу на ужурбани живот човека.

Биографија Ана Милосављевић

Рођена је 1979. године, живи и ради као самостални уметник у Београду. 2004. дипломирала, а 2008. завршила магистарске студије на Академији уметности у Новом Саду, смер графика у класи проф. Звонка Тилића. 2000. Завршила Вишу школу ликовних и примењених уметности у Београду. Члан је УЛУС-а, од 2006., а у статусу самосталног уметника од 2009. године. Члан је и Надзорног одбора у УЛУС-у од 2020.

Имала је шеснаест самосталних и излагала на око двеста изложби у земљи и иностранству (Србија, Јапан, УСА, Бразил, Италија, Kина, Данска, Пољска, Румунија, Македонија, Словенија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Мексико, Бугарска…)

Добитница је више националних и интернационалних награда и диплома за графику.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs