Почиње пролеће – идући викенд прелазимо на летње рачунање времена

Пролеће на северној Земљиној полулопти почиње данас, 20. марта, у 10 сати и 37 минута. У исто време, за становнике на јужној Земљиној полулопти почиње јесен.

И наредних пет година пролеће ће нам долазити 20. марта, али ће трајати до 20. или 21. јуна. Ове године, пролеће траје до 21. Јуна, до пет сати и 32 минута, тј. 92 дана, 17 сати и 54 минута.

У Астрономском друштву ,,Руђер Бошковић” објашњавају да на дан пролећне равнодневице обданица и ноћ нису једнаке дужине, јер Земља поседује атмосферу која привидно уздиже сунце изнад хоризонта.

Према најавама метеоролога, до краја марта, током априла и маја очекују нас натпросечне температуре. Када је Западно – бачки округ у питању, наредних дана ће бити променљиво облачно време, уз максималне дневне температуре до 10 степени целзијусових.

Иако се најављивало да ће се померање сата укинути, изгледа да још није дошло време за то, те ће, по свему судећи, у ноћи између суботе и недеље, 28. марта 2021. године, почети летње рачунање времена померањем за један сат унапред, са два на три сата. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs