Појачана контрола саобраћајне полиције

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, у периоду од 16. до 22. јуна ове године на територији Републике Србије спроводиће акцију појачане контроле саобраћаја која ће бити усмерена на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци.

У оквиру акције, у суботу, 19. јуна, по први пут ће бити реализована и акција под називом ” Alcohol and Drugs Marathon”, када ће током 24 часа непрекидно бити ангажовани сви расположиви уређаји за откривање присуства алкохола и психоактивних супстанци.

Управљање возилом под дејством алкохола један је од највећих проблема безбедности саобраћаја у већини европских земаља, укључујући и Србију. Реч је о прекршају који, уз прекорачење брзине, највише доприноси изазивању саобраћајних незгода и тежини последица.

С друге стране, прекршај управљања возилом под дејством психоактивних супстанци огромном је порасту у свим европским земљама, а у Србији је број санкционисаних возача од почетка ове године готово три пута већи у односу на исти период прошле године.

Полицијски службеници саобраћајне полиције су од почетка ове године из саобраћаја искључили око 18.000 возача због вожње у алкохолисаном стању и 700 возача због вожње под дејством психоактивних супстанци.

Акција саобраћајне полиције која ће трајати од 16. до 22. јуна истовремено ће бити спроведена у 30 европских земаља које су чланице организације РОАДПОЛ (мрежа саобраћајних полиција Европе).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије