Пољопривредним газдинствима у Војводини бесповратно 14 милиона динара за соларно наводњавање

solarni sistem

Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај расписао је конкурс за доделу бесповратних подстицајних средстава за суфинансирање реализације пројеката примене соларне енергије у пољопривредним газдинствима.

Право на подстицаје остварују лица са територије АП Војводине која су уписана у регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном статусу, и то физичко лице – носилац регистрованог комерцијалног породичног пољопривредног газдинства.

Бесповратна средства, која се додељују, намењена су за коришћење соларне енергије за потребе наводњавања регистрованих пољопривредних газдинстава са територије Аутономне покрајине Војводине, са циљем: набавке и монтаже нових соларних пумпних система за наводњавање (фотонапонски панели, соларна пумпа за воду са контролером, акумулатор) и остала пратећа електро и машинска опрема. У цену постројења не улази изградња бунара, резервоара и дела заливних система иза резервоара.

Укупан износ за расподелу средстава је 14 милиона динара. Секретаријат додељује средства засуфинансирање пројекта у износу од максимално 80 одсто вредности инвестиције. Максималан по кориснику је 800.000 динара.

Рок за подношење пријаве је 12. новембар.

Б.К.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs