Пољопривредним газдинствима у Војводини бесповратно 14 милиона динара за соларно наводњавање

solarni sistem

Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај расписао је конкурс за доделу бесповратних подстицајних средстава за суфинансирање реализације пројеката примене соларне енергије у пољопривредним газдинствима.

Право на подстицаје остварују лица са територије АП Војводине која су уписана у регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном статусу, и то физичко лице – носилац регистрованог комерцијалног породичног пољопривредног газдинства.

Бесповратна средства, која се додељују, намењена су за коришћење соларне енергије за потребе наводњавања регистрованих пољопривредних газдинстава са територије Аутономне покрајине Војводине, са циљем: набавке и монтаже нових соларних пумпних система за наводњавање (фотонапонски панели, соларна пумпа за воду са контролером, акумулатор) и остала пратећа електро и машинска опрема. У цену постројења не улази изградња бунара, резервоара и дела заливних система иза резервоара.

Укупан износ за расподелу средстава је 14 милиона динара. Секретаријат додељује средства засуфинансирање пројекта у износу од максимално 80 одсто вредности инвестиције. Максималан по кориснику је 800.000 динара.

Рок за подношење пријаве је 12. новембар.

Б.К.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије