Предраг Вејин: Рођење сина додатни мотив за још боље спортске резултате

Након разговора са младом надом апатинске кошарке, Милетом Сладићем, одлучио сам урадити интервју са познатим рукометашем родом из Апатина који је направио каријеру за памћење Обилазио је клубове из Србије, Шпаније, Француске, да би пред почетак рукометне сезоне 2021/22 из Пољског рукометног клуба “Wisla Plock” прешао у редове рукометног клуба “Nexe” Нашице. Такође, оно што треба напоменути, учествовао је у “EHF Champions League”, најелитнијем такмичењу у европском клупском рукомету, док се прошле сезоне са својим тимом такмичио у “EHF Europa League”, где ће такође имати прилику да заигра и ове сезоне. У питању је Предраг Вејин, добро познат свим пратиоцима рукомета. Прочитајте шта је Предраг имао да каже о својој каријери, прошлој сезони, трансферу, као и амбицијама у предстојећој.

Да ли си задовољан издањем током прошле сезоне?

– Јако тешка сезона у сваком смислу. Нажалост, вирус се итекако одразио и на спорт. Утакмице без пристуства гледалаца, јако пуно тестирања, лично сам био 5 пута у карантину у току сезоне, укупно око 60 дана изолован. Правила у Пољској су генерално била веома строга, а нарочито за дворанске спортове. Поред тога, успео сам да се изборим, и обзиром на околности, задовољан сам личним издањем и пре свега освајањем четвртог места у Евролиги. Како колективно, тако и лично велики успех, и то је оно што се памти цео живот, поготово тај “final four” у Немачкој. У Пољској лиги смо завршили други, одмах иза великог ривала “Kielce-a”.

Зашто си се одлучио за прелазак из “Wisle” у “Nexe”?

– С обзиром да сам у “Wisli” имао уговор на годину дана, имао сам пар интересантних понуда, али сам се одлучио потписати двогодишњи уговор за “Nexe”. Клуб који је јако стабилан, један од бољих на балкану, учесник Евролиге, као и Сеха лиге. Имамо одличну екипу и радујем се новим изазовима.

У којем ти је клубу до сад било најбоље?

– Без размишљања, “Ademar Leon”. У Шпанији сам, могу слободно рећи, научио да играм рукомет. Много сам радио на себи, проширио рукометно знање, техничко-тактички пуно напредовао. Шпанци на рукомет гледају као на шах, и тај систем рада ми је јако одговарао.

Коју ћеш утакмицу памтити и по чему?

– Имао сам много добрих утакмица, али једну ћу памтити цео живот, а то је утакмица у Леону против “Barcelone”, пред 6.000 наших навијача. Изгубили смо, али сам, без лажне скромности, био незаустављив, и завршио меч са девет голова и пуно асистенција. Тада су у Барселони играли Карабатић, Лазаров, Рутенка, Виран Морос, Сорендо, Гонзало Перез де Варгас, Данијел Сарић итд. Намучили смо их итекако, а мој учинак је крунисан играчем утакмице. Уз све то, мој отац је тих дана био код мене у Шпанији и гледао утакмицу са трибина. Ни он тај спектакл неће заборавити никад.

Које су амбиције за предстојећу сезону?

– Амбиције су изузетно високе! Циљ нам је да се пласирамо у групну фазу Евролиге, и да после дугогодишње доминације Загреба пробамо да освојимо трофеј у Хрватској. Мислим да имамо квалитет за то и борићемо се до самог краја.

Који су ти планови за даље, планираш ли остати у Хрватској?

– Планови за будућност су ми везани за рукомет. Комплексан спорт, сазрева се касније. Имам 28 година и осећам да оно право тек долази. Минимум наредне две године остајем у “Nexe-u” и фокусиран сам само на тај клуб. Поред рукомета, усавршавам стране језике. За сада причам Енглески, Шпански и Француски. Такође, планови су ми везану за породицу. Пре три месеца сам постао отац, добио сам сина Вукашина, и то ми је додатни мотив да будем што бољи на свим фронтовима.

За сам крај бих се захвалио Предрагу на издвојеном времену и пожелео му много среће, а сви који су заинтересовани, на YouTube каналу “Vidan YT”, могу погледати интервју где ми је саговорник био управо Предраг Вејин. Искрено, било ми је уживање док смо разговарали и надам се да ћемо опет тако једног дана, ако Бог да везано за неки нови велики успех.

Видан Јеротијевић

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије