Преко 30 спортских клубова у Сомбору добило квалитетније услове за рад

Mostonga

Покрајински секретар за спорт и омладину, Дане Баста, градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и председник Скупштине Града Сомбора, Зоран Рус, обишли су Градску халу „Мостонга“ поводом недавно завршеног пројекта замене расвете у свим салама где се одвијају спортски тренинзи и такмичења. Замену расвете комплетно је финансирао Покрајински секретаријат за спорт и омладину, а захваљујући томе стекли су се бољи услови за одржавање тренинга и спортских манифестација.

Покрајински секретар Дане Баста рекао је да је задовољан како је пројекат замене расвете у више мултифункционалних сала овог спортског комплекса реализован.

  • Овде је Покрајинска влада уложила 8.386.000 динара. Расвета је стварно постављена онако како треба, стварно су услови савршени. Чули смо да се преко 30 клубова овде бави спортским активностима, имају своје тренинге, тако да смо изузетно задовољни што смо могли да поправимо услове у овој хали. Са градоначелником смо причали о неким даљим заједничким деловањима. Град Сомбор је увек добар партнер Покрајинском секретаријату за спорт и омладину и Покрајинској влади, тако да у наредном периоду планирамо даље да улажемо у спорт, у спортску инфраструктуру и да радимо лепе ствари за спортисте у Покрајини, казао је Баста.

 

  • Комплетан овај пројекат адаптације осветљења у Градској хали Мостонга је финансиран из средстава Покрајинског секретаријата и драго ми је што је секретар имао прилику да види како су та средства утрошена. Свакако да је била потреба да се у овој градској хали адаптира осветљење и да сви клубови који тренирају имају што боље услове, пре свега за тренажне процесе, а свакако и за одигравање својих утакмица. Оно што је битно је да су замењени рефлектори и да се данас овде, у нашој градској хали, налазе рефлектори јачине од 63 до 375w, истакао је градоначелник Ратковић, захваливши се Секретаријату на подршци.

Овом приликом званично је отворена „Трофејна сала“, а директор Спортског центра „Соко“ Дарко Косановић је објаснио да је она својеврстан омаж свим сомборским спортистима и клубовима који су својим одрицањем, трудом и залагањем допринели да Град Сомбор буде препознат не само на српској и европској, него и светској, олимпијској сцени.

Пре посете Градској хали, одржан је састанак у згради Градске управе, на ком су учествовали покрајински секретар, градоначелник, председник Скупштине града, начелник Западнобачког управног округа и њихови сарадници.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.