Привреда у Западнобачком округу у суфициту упркос пандемији

Ekonomija

Поред свих тешкоћа које су почеле са пандемијом у 2020. години, а наставиле се у 2021. години, привреда Западнобачког округа је остварила суфицит од 103,2 милиона евра или увећање за 148,2 одсто, наводе у Регионалној привредној комори Сомбор.

У општинама из овог округа, челници издвајају да су и поред проблема са којима су се суочавали ипак успели да реализују значајне планове, а приметан је и пад броја лица на евиденцији Националне службе за запошљавање.

Одржавање и обнова базичне путне и комуналне инфраструктуре, улагања у образовање, здравство и прављење добре инвестиционе климе у Западнобачком округу није заустављено пандемијом. Градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, издваја да је током претходне године завршено неколико важних инфраструктурних пројеката, међу којима су најзначајнији обновљени локални путеви који спајају насељена места на територији Града Сомбора, а која ће у великој мери олакшати живот становништва. Кулска општина је, према наводима председника општине Дамјана Миљанића, припремила услове за долазак нових инвеститора, а међу важним пројектима у претходној години истиче фабрику за прераду парадајза. Дубравка Кораћ, председница општине Апатин, издваја обнову локалних путева и најављује обнову образовних установа у 2022. години.

Из Регионалне привредне коморе Сомбор наглашава се значај суфицита. Зоран Булатовић, директор коморе, привреда Западнобачког округа показала се виталном и одрживом, највише захваљујући мерама Владе Србије.

За 2022. најављује се велики пројекат изградње брзе саобраћајнице која ће бити од виталног значаја за овај округ, али и за целу путну инфраструктуру Србије.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs