Промоција локалних производа, услуга и туристичке понуде у Кули

Година 2020. много је утицала на досадашњи начин пословања. Због пандемије вируса корона, многи послови преселили су се на интернет, а такав случај био је и са произвођачима пољопривредних и занатских производа.

С обрзиром на то да нас је током прошле године често пратила забрана окупљања, многи произвођачи, који до тада нису били присутни на интернету и своје производе излажу на пијацама и уличним тезгама, почели су да користе друштвене мреже како би се повезали са потенцијалним купцима.

Током првих недеља вандредног стања, на Фејсбуку су почеле да ничу разне групе у којима се оглашавала углавном продаја пољопривредних проивода, а произвођачи су нудили доставу воћа, поврћа, расада и других производа на кућну адресу и такав вид купопродаје је заживео у многим општинама у Србији.

Поучени искуством са друштвених мрежа током године пандемије, из Локалне акционе групе „Срце Бачке“, која обухвата општине Кула и Врбас, желели су да идеју онлајн купопродаје подигну на виши ниво и мале произвођаче из ове две локалне самоуправе повежу са купцима из окружења, али и шире.

Тако је настала прва еПијаца на територији Куле и Врбаса, која се налази на адреси изсрцабацке.рс. Овај пројекат Локална акциона група „Срце Бачке“ развила је у сарадњи са Сталном радном групом за регионални рурални развој, Немачком сарадњом и ГИЗ-ом.

Како поставити оглас
Онлајн пијаца „Из срца Бачке“ (изсрцабацке.рс) потпуно је бесплатна, како за купце, тако и за продавце. Произвођачи и привредници, који желе да огласе продају својих производа или услуга, могу без икакве новчане надокнаде да се региструју и поставе фотографије и описе својих производа и услуга. С обзиром на то да је ово пројекат који има за циљ да помогне малим произвођачима и пружаоцима услуга из општина Кула и Врбас да напредују у свом послу, на еПијацу могу да се региструју само оглашивачи из места ове две општине.

Регистрација је прилично једноставна и прилагођена је чак и корисницима који слабије баратају интернетом. Потребно је да упишете валидну емаил адресу, корисничко име, да смислите и упишете лозинку путем које ћете се пријављивати на сајт и да обележите да ли се региструјете као физичко лице, правно лице или пољопривредно газдинство. Линк за потврду регистрације стићи ће вам на емаил адресу коју се уписали, а регистрација је успешна тек након што кликнете да је потврдите.

Када сте се успешно регистровали, можете да почнете да уређујете свој профил, додате кратак опис свог предузећа и додате неколико фотографија које ће посетиоцима приближити оно чиме се бавите. Тада следи постављање огласа са свим потребним информацијама о производу.

Које делатности могу да се оглашавају
Иако је платформа првенствено намењена малим произвођачима пољопривредних и занатских производа, свој профил могу да отворе и фирме које пружају различите услуге, туристичке организације или непрофитна удружења.
Региструјте се већ сада на следећем линку: https://izsrcabacke.rs/registruj-se

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs