Професор марксизма који мисли да је стручњак за гранит: Бори Солунцу смета што српске фирме поплочавају Нови Сад

Новаковић, очигледно, мисли да је стручњак за много тога, па између осталог и за магматске стене.

Бивши градоначелник Новог Сада Борислав Новаковић напао је данас првог човека овог града Милоша Вучевића због поплочавања Позоришног трга. Нејему је засметало то што гранитне плоче којима се поплочава новосадски трг производи грађевинско предузеће “Гранит-пешчар” из Лјига.

Износећи гомилу неистина Новаковић није поменуо да се ради о најбољем граниту који је произведен у нашој земљи. Такође, “заборавио” је да помене да је камен, којим се део Новог Сада поплочава, коришћен поред Београда и других српских градова и у Немачкој, Аустрији и Грчкој. Дакле, бројни европски градови нису видели проблем да користе квалитетан српски гранит за поплочавање својих улица, али Новаковић јесте.

“Стручњак” за марксизам и магматске стене

Бивши градоначелник Новог Сада види проблем у власничкој структури предузећа које производе плоче. Иситини за вољу, не може се очекивати од једног професора марксизма да у потпуности разуме на који начин функционише слободно тржиште. Ипак, ако му је у том случају незнање олакшавајућа околност, то свакако није случај када се постави питање колико професор марксизма може да се разуме у квалитет гранита.
Новаковић, очигледно, мисли да је стручњак за много тога, па између осталог и за магматске стене. Срећом, грађани Новог Сада су већ показали шта мисле о његовој компетентности.

“Солунцу” драже хрватске компаније

Овом “стручњаку” очигледно смета што се Нови Сад поплочава гранитним плочама произведеним у Србији. Он би вероватно више волео да Српска Атина више запошљава хрватске фирме, као што је то био случај док је он био на челу овог града.

Бора Солунац, како Новаковића зову од афере “Солун”, када је наводно гласао у Народној скупштини Републике Србије у тренутку док је био на службеном путу у овом грчком граду, упорно покушава да докаже није био најгори градоначелник Новог Сада. Ипак, уместо што напада поштене и легалне радове које српске фирме обављају у овом граду, боље би било да објасни грађанима Новог Сада шта се десило са фабрикама у њиховом граду или шта се десило са 460 милиона динара за Булевар Европе који је “мистериозно” нестао.

Подсетимо, за изградњу овог булевара фирма Душана Боровице је добила 462,9 милиона динара, али посао није урађен. Када се већ видело да је неко зарадио на послу који није урадио, покренут је поступак пред Привредним судом против “Боровица транспорта”. После неколико година суђења, Привредни апелациони суд донео је у априлу 2018. другостепену пресуду којом се потврдило да “Боровица транспорт” мора Новом Саду да врати 462,9 милиона динара са законском затезном каматом која се обрачунава од 30. августа 2013. године. Ова пресуда постала је извршна 27. јуна 2018. године, али се то до данас није догодило.

Оптужује друге, а о својим аферама не жели да говори

Иначе, при крају обраћања Новаковића новинарима, током којег је износио најгоре неосноване оптужбе, у конференцију се укључио новинар Томислав Ловрековић који му је упутио неколико питања: “Да ли сте демократа или фашиста”, “Стручњак за криминал или за марксизам”, “Да ли сте консултовали Боровицу око граничних плоча” (алудирајући на период реконструкције града док је Новаковић био градоначелник Новог Сада). Новаковић није желео да одговори на наведено, након чега је завршио конференцију.

Вучевић: Нико неће зауставити развој Новог Сада и Србије

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је поводом Новаковићевог напада поручио да је “у најмању руку неморално” да лекције држи човек са таквом биографијом.

– Нека се свако од нас запита да ли верује таквом човеку или верује својим очима, а све ће се видети и већ се сада види какав је центар града. Ваљда је требало да пустимо да не могу мајке и очеви са колицима за децу да пролазе, ваљда је требало још пола века да чекамо да особе са инвалидитетом могу да пролазе Позоришним тргом, ваљда је требало да имамо још 50 Стеријиних позорја без уређеног центра града и околине око Српског народног позоришта! Поносан сам на оно што радимо у Новом Саду и како га развијамо. Борислав Новаковић не може да схвати кључну ствар, јер полази од себе – да постоје људи који живе за свој град и државу, који живе да оставе неки траг и да се упише да се у њихово доба нешто радило добро, да се град развијао или држава напредовала. Борислав Новаковић полази од себе да у свему има пљачке и личног интереса, да су свуда неке комбинације и махинације – навео је Вучевић и додао да ће он и градска администрација наставити рад како би додатно унапредили услове живота у Новом Саду, и грађанима поручио да нема потребе за бригу:

– Немојте да бринете, настављмо да развијамо град Нови Сад. Ни много јачи, ни много способнији од Борислава Новаковића и његових газда – Вука Јеремића, Ђиласа и Шолака, те тајкунске лоповске банде која нас је пљачкала, нису и неће зауставити ни Нови Сад ни разој целе Србије. Живео Нови Сад, живела наша Србија – рекао је градоначелник Новог Сада.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs