Путници провели 40 сати заглављени у возу у Вирџинији: Међу њима била и деца

Voz

Воз је на пут кренуо 2. јануара, а на одредиште је стигао три дана касније.

Путници у возу у ВИрџинији били су заглављени скоро 40 сати у снегу.

Воз који је за Нјујорк кренуо из Нју Орлеанса у недељу заглавио се у Вирџинији, где је снежна олуја узроковала и велике гужве на путевима у понедељак. Воз је свој пут наставио у уторак током послеподневних сати.

Кип и Ана Кнауер, који су путовали са двоје мале деце истекли су да су уместо да иду авионом, одлучили да се са вакцинације на којој су били у Дизни свету врате возом.

Породица је из Флориде кренула у понедељак око 16 сати и очекивали су да се врате у Пенсилванију до 21 сат наредног дана. Ипак, пут је трајао много дуже.
Кип је објаснио да су мањак комуникације од стране надлежних и ограничени ресурси додатно отежали ситуацију.

– Није било довољно хране и воде, као ни других потрепштина, да будем искрен. Чули смо и да људи траже пелене за децу – објаснио је.

Уместо да крену возом са остатком породице, Кипови родитељи су одлучили да путују аутомобилом. И поред тога што су у хотелу у Јужној Каролини чекали да олуја прође, стигли су кући осам сати пре остатка породице.

Још један од путника, који је у воз ушао у Атланти, такође је истакао да је комуникација била лоша, те да је то за путнике био извор фрустрације.

– Путницима није речено да ће воз стајати током ноћи. Сви смо само чекали да чујемо шта ће да раде с нама и падали у сан у својим седиштима. Током вечери је неко од путника средио да неко донесе воду у воз и подели јепутницима – рекао је Шон Торнтон, који се враћао кући након што је празнике провео са пријатељима.

Из компаније су за Пипл рекли да је воз у Нјујорк стигао рано ујутру 5. јануара.

– Воз је напустио Нју Орлеанс 2. јануара и стао северно од Линчбурга због временских услова. Није могао да настави пут због дрвећа које је пало на пругу. Успели смо да безбедно збринемо муштерије током озбиољне олује, као и да им обезбедимо храну – рекли су.

Путници тог воза нису били једини који су остали заглављени због снежне олује. У уторак после подне спасилачке екипе спасиле су последње међу стотинама возача који су били заглављени дуже од 24 сата због олује на путу у Вирџинији.

Колона на ауто-путу била је дужа од 60 километара када је та деоница погођена олујом која је довела до незгода. Неки од људи одлучили су да напусте своја возила јер су били заглављени сатима.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs