Радови на постројењу за прераду воде у Бачком Моноштору у завршној фази

Радови на постројењу за прераду воде у Бачком Моноштору се приближавају крају. Мештани тог села тренутно се снабдевају водом из постојећег изворишта, а изградњом постројења за прераду воде коначно ће бити решен вишедеценијски проблем.
„Радови у фабрици за прераду воде су у самом финишу, у самом крају, улазимо у завршне процесе, завршне фазе где сада механички, технички и технолошки свака фаза долази у сами свој завршетак, систем који је по први пут инсталиран у овом делу Србије, где нема одбацивања нити једног литра воде, где сва количина једноставно иде даље у оптицај“, рекао је директор Водовода Бездан, Дејан Кубатов.


Радове су обишли градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, већник за комуналну област Мирослав Ковачић, одборник из Бачког Моноштора Далибор Форгић, као и представници Месне заједнице Моноштор. Градоначелник је том приликом изјавио да је делегација Града изузетно задовољна учинком запослених на радовима на постројењу за прераду воде, те да се није паузирало ни током зимског периода.


„Уверили смо се да радови добро иду, да ће сви рокови који су задати бити испоштовани, као што је рекао директор до краја априла, почетком маја ће бити све ово готово и кренуће се са пробама, ми искрено очекујемо да почетком јуна месеца да би требало да крене да се ова пречишћена вода пусти у систем и да коначно становници Бачког Моноштора добију пијаћу воду“, рекао је Антонио Ратковић.
Градоначелник је додао да је Град добио средства од Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство за изградњу „бустера“ у Стапару, па ће се проблем пијаће воде решити ускоро и у том месту, као и у Дорослову.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs