Расписан конкурс за награду „Доситејево златно перо“

Задужбина „Доситеј Обрадовић“ по седми пут објављује конкурс за награду „Доситејево златно перо“ за најбоље објављене радове младих аутора, у оквиру књижевних врста које је Доситеј увео у српску књижевност – есеј, басна, путопис, кратка прича.

На конкурсу могу учествовати млади пунолетни аутори и ауторке (од 18 до навршених 35 година). Kонкурише се са највише три објављена рада.

Дозвољена дужина путописа је 20 страница.

Жири ће изабрати три најбоља рада која ће бити награђена.

Прва награда састоји се од књига, „златног“ пера и новчаног износа. Награда за друго и треће место је у књигама, а свим награђеним учесницима биће уручене и дипломе. Награде ће бити уручене у оквиру манифестације „Дани европске баштине“ која се одржава сваке године у септембру.

Задужбина „Доситеј Обрадовић“ добитник је признања „Звезде Београда 2019“ за пројекат Награда „Доситејево златно перо“ за 2019. годину. Пројекат „Доситејево златно перо“ реализује се уз подршку Секретаријата за културу Града Београда. Радове потписане пуним именом и презименом, датумом рођења, адресом становања, контакт телефоном и податком о месту објављивања рада, потребно је послати ОБАВЕЗНО путем поште у 5 (пет) примерака, на адресу: Задужбина „Доситеј Обрадовић“, Kраља Милана 2, Објекат Ц, други спрат, 11000 Београд, са назнаком „за Доситејево златно перо“ као и на е-маил адресу Задужбине инфо@доситејева-задузбина.рс .

Рок за достављање радова је среда, 14. јул 2021. год.

Телефони за информације +381 11 3282 240 и +381 11 3282 254.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије