Сениори АК Апатин екипни шампиони Србије у кросу

Sleva Pesic Stajic Borbelj Firulovic Cegar

Након одлично организованог прошлонедељног јубиларног међународног 25. Апатинског дунавског полумаратона, чланови атлетског клуба Апатин наставили су са наступима на такмичењима из календара Српског атлетског Савеза. 

У Сомбору је у суботу, 23. октобра, у техничкој организацији АРК Сомаратон, Спортског савеза Сомбора и Града Сомбора, одржано појединачно и екипно Првенство Србије у кросу, у којем је учешће узело преко 200 такмичара и такмичарки из 38 атлетских клубова.

Атлетски клуб Апатин на Првенству Србије наступио је у сениорској конкуренцији,  у трци на 10.000 метара, која је била једна од најмасовнијих и најквалитетенијих, где се на старту појавило 26 такмичара из 12 клубова, међу којима и четири члана Атлетског клуба Апатин, Ђуро Борбељ, Денис Фируловић, Мирослав Пешић и Александар Стајић.

У екипном пласману, где су се бодовала по најбоља три такмичара из сваког клуба, прво место и шампионску титулу освојио је АК Апатин са 24 бода, испред екипе АК Лепосавић који су освојили друго место са 29 бодова. Tрећепласирана екипа, АК Хајдук Маратон тим Кула имала је 31 бод, четврто место заузела је АК Црвена Звезда Београд са 47 бодова, док је петопласирана екипа АК Спринт Бадовинци са 72 бода. Најуспешнији у појединачном пласману у екипи АК Апатин био је Ђуро Борбељ, који је освојио бронзану медаљу иза сјајних тркача Милоша Малешевића из Инђије и Мирка Мауне из Сремске Митровице. Одличну трку истрчао је и Денис Фируловић који је освојио 6. место. Храбру трку истрчали су Мирослав Пешић који је заузео 15. место и Александар Стајић који је био 17. Ово је Атлетском клубу Апатин и Ђури Борбељу трећа медаља са сениорских државних првенстава у 2021. години. 

Екипном победом на Првенству Србије изборили су пласман на Куп Европских шампиона у кросу који се према календару Европске атлетске федерације одржава у Португалском граду Оеирас, 6. фебруара 2022. године.

Атлетски клуб Апатин организује и бесплатну школу атлетике за најмлађе суграђане три пута недељно у малој сали ОШ Жарко Зрењанин, понедељком и средом од 17.30 до 18.45 часова и суботом од 10.00 до 11.15 часова. Информације у вези са тренинзима могу се добити преко емаил адресе: akpatin2001@gmail.com или на телефон: 064 0110222.

Г.Ч.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs