Српски Давос почиње данас: За четири дана на Копаонику ће се окупити 1.000 учесника

Kopaonik

За четири дана трајања форум ће окупити око 1.000 учесника и планирана су 33 панела на којима ће говорити око 200 панелиста.
Копаоник бизнис форум почиње данас на Копаонику и после једногодишње паузе враћа се свом традиционалном формату.

Популарни “српски Давос” је прошле године одржан у мају у Београду због пандемије корона вируса.

Најзначајнији економски догађај у земљи у организацији Савеза економиста Србије поново ће, од 6. до 9. марта, бити одржан у Конгресном центру Гранд хотела на Копаонику.

За четири дана трајања форум ће окупити око 1.000 учесника и планирана су 33 панела на којима ће говорити око 200 панелиста.

Главна тема овогодишњег, 29. по реду КБФ биће “Србија 2030: Агенда одрживог развоја”.

Форум ће почети данас тзв. нултим даном када ће се разговарати о макроекономским трендовима, прогнозама економских кретања за Западни Балкан и Србију, као и о ИТ сектору и стартапима, а биће увече организован и традиционални коктел добродошлице чији је домаћин МК група.
Тема првог дана у понедељак, када се званично отвара форум, биће главна економска и политичка дешавања у Србији и региону, о чему ће кроз уводна излагања говорити гувернерка Народне банке Србије Јоргованка Табаковић и министар финансија Синиша Мали.

Специјални гост шеф мисије Међународног монетарног фонда у Србији Јан Кејс Мартејн ће говорити о дометима макроекономске политике у Србији.

Панел дискусија ће почети темом “Пандемија и одрживо финансирање здравства у Србији”, а говориће се и о оснаживању дигиталне економије, утицају индустрије 4.0 на нову економију,будућности Европе, регионалној сарадњи, загађењу ваздуха, бици за таленте, будућности иновативне индустрије.

Завршни панел првог дана назван је “Србија као домаћин- перспектива заједнице инвеститора”, а на њему би, између осталог, ваљало очекивати анализу пословања у Србији из угла инвеститора.

Други дан, резервисан је за панеле посвећене енергетској политици, дигитализацији јавних услуга, сектору некретнина односно преласку на еколошку и одрживу градњу, изазовима зелене транзиције, положају жена у науци, технологији, инжењерству и математици, вештачкој интелигенцији у доношењу оптималних одлука, животној средини као приоритету највишег нивоа, банкарском сектору, односно да ли је завршена консолидација у њему, реформи пореске управе.

Предвиђено је да се тога дана учесницима, као специјални гост обрати потпредседник Римског клуба Карлос Алварез Переира.

Трећег, завршног дана говориће се о младима и шта они очекују од нас, те да ли дигитализација води ренесанси здравственог система.

Форум ће бити завршен разговором са премијерком Аном Брнабић, са којом ће интервју водити члан Председништва Савеза економиста Србије Драган Ðуричин.

Поред премијерке и министра финансија Синише Малог, на КБФ ће из Владе Србије говорити и министарке Зорана Михајловић, Марија Обрадовић, Дарија Кисић и министар Томислав Момировић.

Осим домаћих економиста, академика, аналитичара, привредника очекује се и учешће представника међународних финансијских организација, као и привредних комора земаља нашег региона.

Очекује се да ће Форум окупити око 1.000 људи, а организатори најављују да ће скуп бити одржан уз поштовање здравствено- безбедносних мера.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије