Стејт департмент саветовао Американцима да не путују у Ирак

Department of State

Стејт департмент је саветовао грађанима САД да не путују у Ирак, након што је Вашингтон наредио одлазак из Багдада и Ербила члановима породица дипломата и дела особља у које не улазе одреди за брзо деловање, због све већих претњи америчким кадровима и интересима.

Стејт департмент је ажурирао своје савете за путовања за Ирак и издао упозорење нивоа четири, у којем се саветује америчким грађанима да не путују у Ирак због тероризма, опасности од отмица, оружаног сукоба, грађанских немира и ирачког ограниченог капацитета да пружи подршку америчким грађанима, наводи се у саопштењу.
„Амерички грађани се у Ираку суочавају са високим ризиком по сопствену безбедност, укључујући могуће насиље и киднаповање. Терористичке и побуњеничке групе редовно нападају ирачке безбедносне снаге и цивиле. Антиамеричке оружане групе прете америчким држављанима и међународним компанијама широм Ирака“, поручују из Стејт департмента.

У даљем тексту, упозорава се да се у нападима користе импровизоване експлозивне направе, оружје и беспилотне летелице, као и да је опасно у Багдаду и осталим већим градовима Ирака.

Због свега тога, конзуларне услуге америчким грађанима у Ираку су ограничене због јаких рестрикција на кретања особља америчке владе.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs