Треба ли новинари да се плаше претњи Чобана!? Медијском магнату смета држава, али не и новац који од ње узима

Текст који је засметао Чобану поставио је нека веома важна питања.
Дан након што се у медијима појавио текст у којем се констатује да Роберт Чобан већ дуги низ година користи државни новац како би изградио лично богатство, а истовремено напада ту исту државу, медијски тајкун се огласио на свом Инстаграм профилу.

Текст којим се објективно констатује да је Чобан ћутао у периоду од 2000. до 2012. године, док су Србија и Нови Сад умирали због лоше политике тадашњег режима, очигледно је веома заболео медијског магната.
– Поздрав за наручиоце ових божићних посланица! Још увек знамо шта сте радили прошлог лета и утефтерени сте – написао је Чобан на свом Инстаграм профилу.

Ко уствари наручује текстове?

Просотом анализом овог коментара лако се може доћи до закључка да се не ради ни о чему другом него претњи аутору текста који се усудио да изнесе истину на видело.
Под изговором да је текст „наручен“ Чобан напада новинара за којег зна да не прима никакве „поруџбине“ за разлику од његових „новинара“ у „Свету“ и „Скандалу“ чији наслови текстова, између осталог, гласе: “Ово је Пријовићка крила! Филип је зграбио за врат и давио! Све видела и њена мајка, али је ћутала!” или “ШОК! Јелена Карелуша објавила КОЛИКИ ПОЛНИ ОРГАН ИМА ОГЊЕН ВРАЊЕШ! 18+”.

Овакви трачеви и неморалности, по којима су Чобанови медији познати, већ годинама бомбардују грађане наше земље. То, међутим, не смета медијском магнату да моралише на друштвеним мрежама и прети онима који се усуде да кажу истину.

Шта више, теме које обрађују Чобанови медији само потврђују да је аутор текста који је засметао медијском магнату, био потпуно у праву.

Претње списковима

У том тексту су изнете неоспорне чињенице: да је Војводина за време бившег режима пљачкана преко Фонда за развој нових технологија и Развојне банке, да су милиони хектара најплодиније војвођанске земље поклоњени неколицини тајкуна, блиских Пајтићу, Чанку, Ђиласу и да је формирана хоботница невладиних организација преко којих су пустошени буџети државе, покрајине и локаних самоуправа. И како је Чобан реаговао на све то? Поруком “утефтерени сте“.

Тако нешто не може да се протумачи никако другачије него као претња новинару који се усудио да изнесе истину на видело.

Ко се богати захваљујући држави док исту државу напада?

Текст који је засметао Чобану поставио је нека веома важна питања. У Србији већ деценијама постоје људи, са огромним капиталом, који раде против државног интереса. То, само по себи, не би било толико чудно да се не ради о људима који су своје богатство изградили управо захваљујући финансијским аранжманима везаним је за државу.

Роберт Чобан је управо један од њих. Највећи број његових аранжмана везан је за државу и за неке министре у Влади Србије, а с друге стране је и један од највећих критичара Србије.

Свако има право на свој политички став (све док је он у складу са Уставом и законима Србије, што отцепљење Војводине, свакако, није) али, најблаже речено, није морално да остварује енормну финансијску добит захваљујући држави, а да истовремено буде један од најагилнијих и најактивнијих критичара те исте државе.
Морално и часно би било, да се Чобан (или било ко други који се исто понаша) одрекне новца који добија од државе, ако му та држава толико смета. Овако, грађани сами могу да закључе какав је образ оних којима Србија смета, али им не смета њен новац.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs