Увид у бирачки списак поводом избора за чланове Савета МЗ Руски Крстур

Birački spisak

Поводом избора за чланове Савета Месне заједнице “Руски Крстур”, који су расписани за 3. јул, обавештавају се грађани Руског Крстура да могу извршити увид у део бирачког списка који се води за територију Месне заједнице Руски Крстур, ради провере да ли су уписани у бирачки списак и да захтевају доношење решења којим се заснива промена у бирачком списку (упис, брисање, измена, допуна или исправка).

Увид се може извршити до закључења бирачког списка, 17. јуна у поноћ, непосредно, сваког радног дана од 7 до 15 часова у згради општине Кула, као и електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе (https://upit.birackispisak.gov.rs/) и то уношењем податка о јединственом матичном броју грађана.

До закључења бирачког списка, грађани могу од Општинске управе Кула захтевати доношење решења којима се заснивају промене у бирачком списку (упис, брисање, измена, допуна или исправка), а од закључења бирачког списка, све до 72 часа пре дана избора (до 29. јуна у поноћ), Министарство државне управе и локалне самоуправе доноси решења којима се заснива промена у бирачком списку, на основу захтева грађана, непосредно поднетих Министарству или путем Општинске управе.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs