Украјински специјалци стижу у Донбас, примећени и британски ракетни бацачи – хитно се огласила Народна милиција

Rat

Украјинске специјалне снаге стигле су у област села Новолуганскоје на линији разграничења у Донбасу, саопштила је прес служба Народне милиције Луганске Народне Републике.

У рејону насља Новолуганскоје, у зони одговорности 2. механизованог батаљона 30. бригаде стигли су припадници одељења за посебне намене специјалне јединице „Запад“ (бивши 8. пук специјалних снага) – рекао је представник Народне милиције ЛНР.
Према његовим речима, и у зони Станице Луганске, коју контролише Кијев, примећена је извиђачка чета украјинских снага безбедности, укључујући и особље које управља беспилотним летелицама, чији је задатак да идентификује слабе тачке на положајима Народне милиције.

Од лета 2020. године у Донбасу су на снази мере за обезбеђивање примирја, које подразумевају потпуну забрану отварања ватре, стационирање оружја у насељеним местима и близу њих, као и офанзивне и извиђачко-диверзантске операције.

Без обзира на то, ситуација је и даље напета – Кијев је концентрисао готово половину војног особља у близини линије разграничења и редовно отвара ватру на снаге ДНР и ЛНР на милиције, укључујући и коришћење технике која је забрањена споразумима – противтенковских ракетних система „ДЖавелин“ и наоружаних дронова „Бајрактар“.

Ситуацију су додатно погоршале акције САД и држава НАТО, које у Украјину шаљу војне инструкторе, оружје и технику, охрабрујући Кијев да се упусти у војну авантуру.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs