„Уметност у виртуелној реалности- креирање ВР галерије и одржавање догађаја” 18. новембра

У Галерији Културног центра „Лаза Костић“ Сомбор, у суботу, 18. новембра, одржаће се радионица под називом „Уметност у виртуелној реалности- креирање ВР галерије и одржавање догађаја”.
Циљ радионице је да заинтересоване учеснике обучи да креирају и одржавају ликовне галерије у виртуелном простору ”Спатиал”, и да науче како да праве виртуелне догађаје (отварање изложбе, вођење кроз изложбу). Галерије „Спатиал“ су јединствене, јер им се приступа из интернет претраживача, а могу се прегледати на стандардним рачунарима, мобилним уређајима и уређајима за виртуелну реалност.
Креиране галерије се могу повезати са било којим wеб сајтом, а везе до галерија се могу проследити електронском поштом или путем порука на паметним телефонима, што их чини веома приступачним , јер није потребна посебна опрема за преглед. Сервис је бесплатан и омогућава просечном кориснику рачунара да прилагоди модуларну галерију својим потребама, без претходног познавања 3Д технологије. Искусни 3Д уметници их могу у потпуности креирати по својој жељи. Галерију су приступачне 24 -7 широм света.
Радионицу ће држати уметница и професорка дигиталних медија Катарина Капларски Вуковић, а на истој ће се користити уређај „Мета Qуест“ за Виртуелну реалност. Корисници могу понети своје паметне телефоне за учествовање у радионици.
Трајање радионице је од 11 до 13 часова, а бесплатна је за све заинтересоване.
Пријава за учешће врши се на ЛИНКУ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs