Учитељице из Апатина награђене за допринос образовању у условима пандемије

учитељице_из_Апатина

Пратећи и подржавајући рад својих чланова, Удружење сомборских учитеља је одлуком Управног одбора наградило три учитељице основне школе „Жарко Зрењанин“ из Апатина, које су снимањем часова током школовања на даљину дале свој допринос образовању у условима пандемије.

Председница удружења, проф. Ружица Вукелић, је половином октобра уручила новчане захвалнице Снежани Панковић, Вери Пинћир и Лидији Бараћ из апатинске основне школе. 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у сарадњи са Заводом за унапређивање образовања и васпитања је 2020/2021. школске године организовало образовно-васпитни рад путем наставе на даљину емитовањем часова наставе, које припремају и реализују наставници запослени у школама на територији Републике Србије.

Снимљени часови чине базу примера добре праксе, која је доступна на РТС Планети и званичној интернет страници Завода и Министарства. Часови из Базе часова емитују се путем Јавног медијског сервиса Србије.

Снимање часова је координирала Школска управа Града Сомбора. За први разред је била задужена просветна саветница Александра Милошевић, за други разред начелница Милана Минарски, за трећи разред саветнице Весна Шрајнер и Александра Милошевић и за четврти Весна Шрајнер, уз техничку подршку колега информатичара, без којих, како кажу, не би могли успешно извршити овај задатак.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs