У Апатину вежбало 70 перспективних џију-џицу спортиста

Apatin - Džiju džica kamp

У Апатину је од 9. до 15. августа у Дому ученика Техничке школе одржан летњи џију-џица камп на коме је учествовало 70 перспективних спортиста из 12 клубова. Тренинзи су организовани два пута у току дана у спортској хали која је била непрекидно на располагању, а између тренинга учесници су по два сата пливали у Бањи Јунаковић. audio icon

Тренинге су водили Ранко Ждрња, Ivan Della Kroče, Никола Трајковић, Филип Трајковић и Богдан Швоња, врхунски тренери и освајачи многобројних светских и европских медаља. Кампом је руководила секретар савеза Вања Савески. Ово је уједно била и својеврсна школа у којој су стицана универзална правила доброг понашања и поштовања, али су склапана и пријатељства.

У исто време одржане су и припреме најбољих такмичара који ће наступити на Балканском првенству које се одржава од 15. до 17. септембра ове године у Подгорици, као и за Европско првенство за сениоре које се одржава од 23. до 26. новембра у Загребу.

У току кампа одржана су теоретска предавања о иновацијама у суђењу које су уведене ове године. Предавач је био светски џију-џица судија Тимон Чикош. Након тога, учесници су имали прилику да им се и практично прикажу те иновације. У склопу кампа одржано је и полагање за ученичка и мајсторска звања, тако да је џију- џица спорт добио три нова мајсторска кандидата и два мајстора џију-џица спорта.

На крају кампа анализирана је успешност кампа и она је од свих учесника оцењена највишом оценом.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs