У Апатину одржана трећа Фијакеријада

У организацији Удружења одгајивача и љубитеља коња „Улар“, у Апатину је оржана трећа Фијакеријада. За место одржавања изабрана је зелена површина спортских терена Техничке школе са домом ученика која је могла да прими све учеснике и госте. За учешће се пријавило 13 запрега/фијакера и 15 јахача.

Смотру јахача, фијакера и запрега званично је отворила председница општине Апатин Дубравка Кораћ.

  • Ово је трећа Фијакеријада у Апатину, надам се и најуспешнија до сада. Наши домаћини су релативно младо удружење, након  пет година постојања постигли су изузетне резултате и на најбољи начин промовишу наш град. Организују ову и многе друге манифестације и од срца им честитам и желим успеха и у даљем раду, рекла је председница општине Дубравка Кораћ.
  • Ово је трећа фијакеријада у нашој организацији. Прошле године смо морали отказати манифестацију због пандемије, али смо ове године наставили. Одзив је био добар, поред Апатина и села апатинске општине, имамо и госте са стране. Дошли су нам пријатељи из Стапара који нам иначе помажу у свему јер је то место надалеко познато по добрим фијакеријадама. Имамо госте из Новог Жедника, из Штале Мијатов, са којима можда и најбоље сарађујемо. Ту су и учесници из Сомбора и Богојева, каже Дамир Зубер, потпредседник Удружења одгајивача љубитеља коња „Улар“.

Зубер је додао да је УОЉК „Улар“ основан 2016. године и за пет година су успели да промене нешто. Подигли су свест код људи и пренели љубав према коњима и на млађе генерације. Међу коњима који су виђени у Апатину нема радних коња, одгајивачи их данас држе искључиво из љубави.

  • Апатин се од оснивања Удружења знатно појачао са члановима а самим тим и са бројем коња у власништву чланова, што је један од циљева Удружења, додао је Зубер.

Програм је почео ревијалним делом, почасним поздравом у коме су сви учесници Фијакеријаде прошли три круга око терена. У знак захвалности за учешће додељене су им захвалнице и пехари.

Такмиларски део је садржао такмичење у две дицсиплине: јахање кроз чуњеве до 18 година и преко 18 година (одрасли).

Резултати:

Дисциплина  такмичење у јахању кроз чуњеве – до 18. година

Марта Дедић

Срђан Милић

Маја Лончар

Дисциплина такмичење у јахању кроз чуњеве – одрасли

Татјана Ћосовић

Ђорђе Грбић

Милорад Мијатов

Након такмичарског дела победницима у обе дисциплине су додељене дипломе и пехари. Фијакеријада је завршена вожњом гостију у фијакерима.

Манифестацију је помогла општина Апатин и Туристичка организација Апатин.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs