У Бездану одржана 32. Кајакашка регата

Kajak Bezdan

Кајакашки клуб “Дунав” из Бездана окупио је бројне веслаче из земље и иностранства на традиционалном међународном такмичењу 32. Кајакашка регата. Ова регата уједно представља и почетак кајакашке сезоне

Више од 200 такмичара окупило се на обали Великог бачког канала у Бездану на 32. кајакашкој регати. Осим домаћих такмичара, учествовали су и гости из Мађарске, Словачке и Словеније, који су веслали на стази дугој два километра.

“Дошли смо из Сексарда са још 30 наших такмичара. На жалост, време није баш најбоље, али јако волимо ово безданско такмичење. Добре су трке, има много учесника, добра је организација и увек се радујемо кад смо ту. Мислим да су наше шансе добре, али и бездански клуб је веома јак. Како видим, сви остали клубови су се припремили за овај догађај”, рекла је Николета Ингер, тренер кајак клуба из Сексарда, Мађарска.

“Спремам се за Европско првенство у Београду и надам се да ћу бити члан репрезентације и да ћу освојити Европску медаљу”, рекао је Михајло Дадић из КК “Дунав”, Бездан.

Након година пандемије организатори су задовољни одзивом домаћих и страних веслача.

“Поред домаћих, имамо госте из Мађарске, Словачке и Словеније. Весла се на стази дугој два километра. У мини кајацима веслају пионири између 9-12 година, а кадети, јуниори и сениори веслају у великим чамцима. Ово је прво такмичење у години, па да видимо ко је колико тренирао током зиме. Мислим да је екипа кајакашког клуба из Бездана најбоља овде”, рекла је Антонија Хорват Панда, тренер у КК “Дунав”, Бездан.

Регата кајакашког клуба “Дунав” из Бездана годинама уназад овом манифестацијом отвара нову кајакашку сезону. Учесници, без обзира на године, такмиче се у једноседу на стази дугој до два километра.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије