У недељу се одржава 42. Сомборски Интерспорт полумаратон

Sastanak

Представници АРК Сомаратона су данас, са градоначелником Сомбора Антонијем Ратковићем и чланицом Градског већа за област омладине, спорта, деце и здравства Антонијом Нађ Косановић данас најавили да ће се у недељу, 8. маја, одржати 42. Сомборски Интерспорт полумаратон.

Ове године је измењена устаљена траса полумаратона, па ће старт бити у улици Краља Петра И, а трка ће даље да се одвија Венцем Радомира Путника, улицама Николе Вукићевића и Вељка Петровића, затим Венцем Живојина Мишића, Видовданским тргом, Радишићевом и Милетићевом улицом, Венцем Радомира Путника, улицама Коњовићевом, Партизанском, Хајдук Вељковом, кроз Милоша Обилића, па кроз Венац Живојина Мишића, улицом Соње Маринковић и до циља ће се долазити кроз Парк хероја.

Градоначелник Ратковић истакао је да се пријавило преко 850 такмичара а да ће се међу тркачима наћи и неки од бивших победника ове трке, као и тркачи који су тренутно у најбољој форми, а да се овом манифестацијом шаље лепа слика из Сомбора, са најстарије сомборске уличне трке.

Осим полумаратона дугачког 21 км који почиње од 10 часова, одржаће се и трке на 7 км и штафета 3×7 км, а најзанимљиви део програма је трка наших најмлађих суграђана, која је на програму од 9 часова.

– Ја бих се захвалио организаторима, с обзиром да цела организација једне овакве манифестације сигурно је веома напорна и захтевна, а верујем да ће време да нас послужи и да ћемо у недељу сви уживати у трчању кроз наш град Сомбор – изјавио је градоначелник током најаве трке.

Из организационог тима истичу да је све спремно за одржавање полумаратона. Дамир Марковић навео је да су, након двогодишње паузе, организатори били веома мотивисани да трку припреме боље него раније. Фокус је био на пребацивању трасе како би се више трчало кроз ужи центар града, те како би се све лепоте Сомбора приближиле тркачима који нису одавде. Марковић је навео да је међу 850 тркача укупно 200 њих из Сомбора и да су на ту чињеницу посебно поносни.

Организатор манифестације је АРК Сомаратон, уз подршку Града Сомбора, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, многих јавних комуналних предузећа, Црвеног крста, ПУ Сомбор, као и приватних предузећа и спонзора.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије