У Сомбору уручени уговори за суфинансирање енергетске санације стамбених објеката

Podela ugovora

У скупштинској Сали зграде Жупаније, данас су свечано уручени уговори грађанима о додели средстава за спровођење мера енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова на територији Града Сомбора за 2021. годину. У име Града, уговоре је доделила Лјиљана Тица, заменица градоначелника, која је истакла задовољство што је Сомбор један од градова у којима је овај програм спроведен.„Као што сте чули, међу 61 градом и општинама, нашао се и наш Град, добио је ту част, добио је ту прилику да помогне својим суграђанима. И ми смо због тога веома срећни што можемо на такав начин да вам помогнемо. Интересовање је велико, надам се да ово неће бити први пут, да ће се ова добра пракса и наставити“, рекла је Тица.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Град Сомбор уговоре је потписао са укупно 81 грађанином, а Светлана Граовац из Сомбора, једна је од потписника уговора, која је изразила велико задовољство због указане помоћи.

„Па ја сам врло захвална, мислим стварно овако нешто се никад није дешавало, бар мени, да нам неко помогне око реновирања, око изградње. Помоћ је добродошла и много ће помоћи, поготово породицама где је један запослен, други домаћица, који не ради, који су већ старији да уштеди мало да буде топлије преко зиме и мало да буде свежије преко лета“, истакла је Граовац.

Укупна средства која су издвојена за овај програм износе 6 милиона динара, од чега 3 милиона суфинансира Град Сомбор из сопственог буџета, док преостала 3 милиона финансира Министарство рударства и енергетике. Циљ спровођења мера енергетске санације је унапређење енергетске ефикасности и повећано коришћење обновљивих извора енергије у домаћинствима на територији Града Сомбора.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије