Фестивал „Недеља позоришта“ у Сонти од 7. до 12. јуна

Фестивал „Недеља позоришта“, који се од 2015. године одржава у Сонти, ове године ће трајати од 7. до 12. јуна. Отварање фестивала је у понедељак 7. јуна у 20 сати када ће наступити Viva dance academy из Новог Сада са мјузиклом „Ја сам Милева Марић Ајнштајн“.

Представе се одржавају сваке вечери фестивала са почетком у 20 сати. Другог дана фестивала наступиће Словачко Војвођанско позориште са представом „Кeбаб“ која је титлована на српски језик, трећег прошлогодишњи учесници група Тите из Новог Сада. Четврти дан је предвиђен за музичко-сценске наступе групе Хомо луденс из Новог Сада и Колажног трија из Апатина.

Током трећег и четвртог дана фестивала биће реализован и преподневни програм за децу од 11 сати. Трећег дана (среда) наступиће Трстеничко позориште, а четвртог млађа група Драмског студија ЦЕКОС-а из Сонта када ће бити и реализована радионица глуме за децу.

Последња два дана фестивала остављена су за комедије младих глумаца. У петак 11. јуна биће премијерно одиграна нова представа Драмског студија ЦЕКОС-а под називом „Ако приђеш ближе“, а у суботу ће наступити сомборски Tеатар 46/13 са представом „Не играј на Енглезе“.

Сви догађаји одржавају се у сонћанском Дому културе који се тренутно реновира. Цена улазнице је 150 динара, а пакет од осам карата може се купити по цени од 500 динара.

Све активности биће реализоване у складу за важећим мерама превенције COVID-19.

Фестивал као и сваке године реализује Центар за културу и образовање Сонта.

Рад ЦЕКОС-а је институционално подржан и од стране Владе Швајцарске кроз пројекат Заједно за активно грађанско друштво – ACT, који спроводе Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе.

Поред њих фестивал као и сваке године подржава велики број других донатора и локалних институција, а поред Општине Апатин, Културног центра и Месне заједнице Сонта, ове године фестивал је подржао и Покрајински секретаријат за културу и Покрајински секретаријат за образовање.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије