Филмска пљачка у Калифорнији, на паркингу украден накит – вредност између 10 и 100 милиона долара

dijamant

Лопови у Калифорнији украли су накит и драго камење вредно више милиона долара након што су провалили у возило обезбеђења без надзора које се зауставило на паркингу током повратка са изложбе, саопштила је полиција.

Пљачка се догодила на удаљеном одморишту у јужној Калифорнији, саопштиле су власти, након што су се два наоружана чувара возила удаљила.

Приколица, која припада безбедносној компанији “Бринкс”, путовала је са изложбе накита у области залива Сан Франциско до Пасадене на још један догађај.

Није одмах било јасно да ли су осумњичени пратили возило на путу дугом 600 километара или су наишли на возило на паркингу, рекао је Мајкл Милески, наредник шерифа Лос Анђелеса.

Чувари су пријавили пљачку око 2 сата ујутру 11. јула након што су приметили да је брава приколице поломљена, рекао је Милески.

Није одмах било јасно колико дуго су чувари остављали возило без надзора на бензинској станици.

Роба је утоварена у камион касно 10. јула након изложбе коју је организовала Међународна изложба драгуља и накита у Сан Матеу, јужно од Сан Франциска, а ишао је на догађај у конгресни центар Пасадена североисточно од Лос Анђелеса.

Губитак од више од 100 милиона долара пријавило је 18 власника накита, док је Бринкс саопштио да су украдени предмети вредни мање од 10 милиона долара.

“Сарађујемо са органима за спровођење закона и у потпуности ћемо надокнадити нашим клијентима вредност њихове имовине која је украдена, у складу са условима уговора”, наводи се у саопштењу.

Бринкс и представници Међународног сајма драгуља и накита нису одмах одговорили на захтеве за коментар у понедељак поподне.

Бренди Свонсон, директорка Међународног сајма изјавила је да продавци чији накит буде излаган на изложбама обично га недовољно осигуравају јер не могу да приуште да је у потпуности осигурају.

“Они су разорени. Неки од ових људи су изгубили цео живот”, навела је Свонсонова.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs