Хуманитарни турнир за Светлану Мирковић – Наше мало некоме значи много

Упркос лошим временским условима, у недељу је на теренима Гимназије и стручне школе „Никола Тесла“ Апатин одржан „Хуманитарни турнир Апатин 2021“ за нашу суграђанку Светлану Мирковић. Ова манифестација је почела утакмицом која се одржала пред сам почетак турнира у конкуренцији 2011. годишта између фудбалског клуба „Младост“ Апатин и школе фудбала „Олимпик“ Апатин, где су изабраници Радета Медића славили резултатом 0:3. Након те утакмице, турнир је почео!
Пријављено је било једанаест екипа. Једна се није појавила, у питању је „Чонопља“, док је „Инкогнито“ одиграо један меч, и због даљих обавеза напустио такмичење. Стварно један фантастичан гест од стране њих, с обзиром да је то екипа из Сомбора, дошли су да испоштују, одиграли један меч и уз извињење напустили даље такмичење. Лјуди,другари, тренери, хвала вам од срца! Такође, на турниру смо имали и једну женску екипу која се звала „Светланина деца“. У тој екипи играле су девојке из „Омладинског рукометног клуба Апатин“ које су показале да се поред рукомета добро сналазе и у фудбалу. Девојке, свака част! Резултати и табеле после планираних утакмица били су следећи:

Буздовани 0:1 Одакле су твоји
Ветерани 3:0 Отписани
Ице Ниња 4:2 Африка Телеком
Терминисти 3:0 Чонопља (аутомат)
Инцогнито 4:2 Светланина деца
Буздовани 2:3 Ветерани
Одакле су твоји 5:0 Отписани
Ице Ниња 3:1 Терминисти
Африка Телеком 3:0 Чонопља (аутомат)
Инкогнито 0:3 Смак (аутомат)
Одакле су твоји 0:2 Ветерани
Отписани 6:1 Буздовани
Африка Телеком 0:4 Терминисти
Чонопља 0:3 Ице Ниња (аутомат)
Светланина деца 2:3 Смак

Морам напоменути да је Терминистима у последњој утакмици требала победа од 4 гола разлике за пролазак у полуфинале. Заиграли су феноменално и дошли до циља.

Табела

Група А:

 1. Ветерани (9 бодова;+7 гол разлика)
 2. Одакле су твоји (6 бодова;+4 гол разлика)
 3. Отписани (3 бода;-3 гол разлика)
 4. Буздовани (0 бодова;-7 гол разлика)

Група Б:

 1. Ице Ниња (9 бодова;+7 гол разлика)
 2. Терминисти (6 бодова;+5 гол разлика)
 3. Африка Телеком (3 бода;-3 гол разлика)
 4. Чонопља (0 бодова;- 9 гол разлика)

Група Ц:

 1. Смак (6 бодова;+4 гол разлика)
 2. Инцогнито (3 бода;-1 гол разлика)
 3. Светланина деца (0 бодова;-3 гол разлика)

После овога уследила су 1/2 финала, а укрштали су се следећи:
А1-Б1
Ц1-(бољи А2-Б2)

У првом полуфиналу састали су се Ветерани и Ице Ниња, где гости из Сомбора у веома узбудљивој и атрактивној утакмици славе резултатом 2:3. Другу карту за финале чекали смо на мегдану где су се састали Смак и Терминисти. Номинални домаћин је имао добру игру, али ипак расположена екипа Терминиста је била успешнија у завршници и коначан исход меча био је 0:2. Пред меч за треће место дошло нам је јако невреме, киша, недуго затим и град. „Ветерани“, екипа у којој су се налазили Раде Медић, Петар Бурсаћ, Владимир Петровић (Пуда), као и још многа свима добро позната лица у Апатину, одлучили су да треће место препусте млађима, екипи „Смак“ из Пригревице. Размишљало се да ли је паметно одиграти финале редовно, 1×15 минута, колико је иначе трајала једна утакмица, или ићи на фудбалску лутрију, односно пенале. Обе екипе су се изјасниле и рекле да желе да се финале одржи. Нисам имао ништа против, као и судије, те смо изашли на терен и одрадили посао. Град је падао, терен клизав, лопта наквашена… Јако тешки временски услови за једну утакмицу на бетону. Гледали смо узбудљиво финале, са много шанси, где је на крају екипа „Ице Ниња“, предвођена капитеном Стефаном Томићем славила минималним резултатом 1:0. „Смак“ и „Терминисти“ су као награду за треће, односно друго место добили диплому, док је првопласирана екипа добила пехар.

Оно што бих на самом крају напоменуо јесте да смо сви победници! Скупљено је укупно 37560 динара за нашу суграђанку Светлану Мирковић, које су јуче уплаћене. Овом приликом бих желео да се захвалим свима који су дошли, подржали турнир, улепшали га, и помогли нашој суграђанки у даљем лечењу! Наше мало некоме значи много! Хвала свима ❤️
Видан Јеротијевић

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs