Шест медаља уз шест оборених личних рекорда за младе наде апатинске атлетике

У недељу су Атлетски клуб Срем и Сремска Митровица угостили на свом атлетском стадиону преко 800 младих атлетичара из 29 атлетских клубова који су наступили у оквиру традиционалног Пролећног митинга пријатељства.

Апатин и истоимени Атлетски клуб на овом великом и изузетно квалтетном такмичењу одлично су представљале три такмичарке Милица Занзе, Софија Бујић и Јована Kуриџа, а предвођене тренером Бојаном Томашевићем и уз велику подршку родитеља.

Трочлана експедиција постигла је сјајне резултате, које красе три медаље, од којих је две освојила Милица Занзе (2010. годиште) која је прво место и златну медаљу остварила у трци на 60 метара уз оборен лични рекорд (8 секунди и 65 стотинки), у конкуренцији од 52 такмичарке и бронзану медаљу у скоку у даљ (4,15 метара), где је наступило 24 такмичарке. Треће место и бронзану медаљу за Атлетски клуб Апатин у конкуренцији 29 такмичарки у скоку у даљ освојила је Јована Kуриџа (2013. годиште) са новим личним рекордом од 2 метра и 99 центиметара Јована је наступила и у трци на 60 метара у конкуренцији 55 такмичарки где је освојила 16. место са новим личним рекордом 10 секунди и 80 стотинки.

Сјајан наступ и освојена два шеста места у две дисциплине са два лична рекорда у изузетно јакој конкуренцији од преко 50 такмичарки остварила је Софија Бујић која је у трци на 60 метара у којој је наступлио 55 такмичарки, истрчала резултат 10 секунди 48 стотинки, а у скоку у даљ остварила је резултат 2 метра и 89 центиметара, где је наступило 29 такмичарки.

Одличан наступ младих атлетичарки на једном од најбројнијих и наквалитетнијих атлетских митинга за младе у Републици Србији, показује на најбољи начин да Атлетски клуб Апатин спроводи квалитетну бесплатну атлетску школу која се баштини од самог оснивања до данас, пуних 20 година. Остварени резултати у Сремској Митровици дају одличан увод за обележавање јубилеја две деценија постојања Атлетског клуба Апатин који је 29.04.2021. године.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs