Шест медаља уз шест оборених личних рекорда за младе наде апатинске атлетике

У недељу су Атлетски клуб Срем и Сремска Митровица угостили на свом атлетском стадиону преко 800 младих атлетичара из 29 атлетских клубова који су наступили у оквиру традиционалног Пролећног митинга пријатељства.

Апатин и истоимени Атлетски клуб на овом великом и изузетно квалтетном такмичењу одлично су представљале три такмичарке Милица Занзе, Софија Бујић и Јована Kуриџа, а предвођене тренером Бојаном Томашевићем и уз велику подршку родитеља.

Трочлана експедиција постигла је сјајне резултате, које красе три медаље, од којих је две освојила Милица Занзе (2010. годиште) која је прво место и златну медаљу остварила у трци на 60 метара уз оборен лични рекорд (8 секунди и 65 стотинки), у конкуренцији од 52 такмичарке и бронзану медаљу у скоку у даљ (4,15 метара), где је наступило 24 такмичарке. Треће место и бронзану медаљу за Атлетски клуб Апатин у конкуренцији 29 такмичарки у скоку у даљ освојила је Јована Kуриџа (2013. годиште) са новим личним рекордом од 2 метра и 99 центиметара Јована је наступила и у трци на 60 метара у конкуренцији 55 такмичарки где је освојила 16. место са новим личним рекордом 10 секунди и 80 стотинки.

Сјајан наступ и освојена два шеста места у две дисциплине са два лична рекорда у изузетно јакој конкуренцији од преко 50 такмичарки остварила је Софија Бујић која је у трци на 60 метара у којој је наступлио 55 такмичарки, истрчала резултат 10 секунди 48 стотинки, а у скоку у даљ остварила је резултат 2 метра и 89 центиметара, где је наступило 29 такмичарки.

Одличан наступ младих атлетичарки на једном од најбројнијих и наквалитетнијих атлетских митинга за младе у Републици Србији, показује на најбољи начин да Атлетски клуб Апатин спроводи квалитетну бесплатну атлетску школу која се баштини од самог оснивања до данас, пуних 20 година. Остварени резултати у Сремској Митровици дају одличан увод за обележавање јубилеја две деценија постојања Атлетског клуба Апатин који је 29.04.2021. године.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије