Апатин: Ново лице дечијих игралишта

Decije igralište Apatin

У претходном периоду спроведена је велика акција уређења дечијих игралишта у Апатину. Како наводе на званичној интернет страници локалне самоуправе, идеја је била да у сусрет лепом времену, али и летњем распусту, сва игралишта буду потпуно уређена и спремна да испуне своје основне функције, а то су забава, игра и рекреација за најмлађе Апатинце.

„Сада са поносом можемо рећи да малишани имају реновирана игралишта на шеталишту код Дунава, Калварији, код водоторња, на Кружном насипу, Малој Босни, Јуке Колака, као и на две локације у улици Др Младена Стојановића“, рекла је председница општине Апатин, Дубравка Кораћ, и апеловала на све родитеље и децу да савесно користе сва игралишта и справе како би трајала и за наредне генерације.

„Трошкови одржавања игралишта нису мали, а када се свесно уништавају справе онда не само да су скупе поправке, већ и није безбедно да се користе. Апелујем на све да савесно користе терене за игру, тим пре јер се они одржавају новцима свих грађана наше општине“, закључила је председница Кораћ.

У склопу уређења, на игралиштима су замењене и офарбане конструкције на теренима за баскет и мали фудбал; офарбане су, замењене и по потреби постављене нове справе попут тобогана, љуљашки и клацкалица, а на појединим игралиштима реновиране су и клупе и столови.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs