АПВ: Беповратних 19,6 милиона за развој ловства, за рибарство 20 милиона динара

Покрајински секретаријат за пољопривреду расписао је два нова конкурса, за развој и подизање нових рибњака, као и реконструкцију постојећих, на подручју Војводине. У оквиру конкурса за ловство биће додељено 19,6, а за рибарство 20 милиона динара.

Подршка покрајине за развој ловства подразумева суфинансирање изградње, реконструкције и санације ловно-техничких објеката и набавку живе дивљачи. Право учешћа на конкурсу имају корисници ловишта са територије АП Војводине.

Покрајина ће суфинансирати подизање нових и реконструкцију постојећих рибњака, на површини не мањој од хектар и не већој од сто хектара, који се налазе на територији Војводине. Под објектима, у смислу овог конкурса, подразумевају се искључиво они који се односе на производњу рибе – растилишта, младичњаци, товилишта, зимовници, изловни и ободни канали. Kорисници средстава по овом конкурсу су правна лица са територије Војводине, која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном статусу. Секретаријат додељује бесповратна средства у обиму до 70 одсто укупне вредности земљаних радова без ПДВ-а. Преостали износ уговорених средстава обезбеђује корисник средстава. Целокупан износ ПДВ-а пада на терет корисника.

Kонкурс за ловство отворен је до 12. јула, за рибарство до 15. септембра.

Б. K.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs