Бесплатне обуке Националне службе за запошљавање

Plan

Директор Националне службе за запошљавање, Зоран Мартиновић, са представницима ГИЗ-а (нем. Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) потписао је примопредају дигиталне платформе за бесплатне онлајн обуке „Активно тражење посла“ и „Пут до успешног предузетника“. Обуке спроводи НСЗ, а реализација је омогућена уз подршку глобалног програма немачке развојне сарадње „Миграције за развој“.

Обука за активно тражење посла намењена је незапосленим лицима која желе да овладају техникама тражења посла и припреме се за тржиште рада и разговор са послодавцем, док је обука ”Пут до успешног предузетника” намењена незапосленим лицима која желе да покрену сопствени посао, наводе из НСЗ.

Обукама у онлајн формату обухваћене су све програмске целине стандардних обука за незапослене, које се редовно организују у филијалама Националне службе, али и низ нових тема као што су улога друштвених мрежа у тражењу посла, дигитални маркетинг или анимације са примерима понашања на разговору са послодавцем.

Нове онлајн обуке НСЗ засноване су на интерактивним аудиовизуелним садржајима и омогућавају праћење лекција темпом примереним сваком појединцу, по жељи и више пута. Посебну новину представљају онлајн верзије ових обука на ромском језику, намењене незапосленим лицима ромске националности.

Коришћење платформе је веома једноставно, а незапослена лица обуку могу похађати преко било ког уређаја (мобилни телефон, таблет, лаптоп, десктоп рачунар), без потребе инсталације било каквог додатног софтвера.

За све додатне информације у вези са похађањем наведених онлајн обука, незапослени суграђани могу да се обрате свом саветнику за запошљавање у надлежној филијали НСЗ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.