Бесповратно 50 милиона динара произвођачима вина и ракије у АПВ за развојне програме у туризму

Покрајински секретари за привреду и туризам др Ненад Иванишевић и пољопривреду Чедомир Божић одржали су састанак са представницима Удружења винара „Срем – Фрушка гора“. Циљ састанка био је сагледавање могућности максималног коришћења природних ресурса Фрушке горе за развој винског туризма, као и мапирање потенцијала ове винске регије.

Иванишевић је рекао да је направљен први корак ка изради нове стратегије развоја туризма Војводине и да је неопходно у наредном петогодишњем периоду створити јединствен туристички производ.

  • Такав производ подразумева добру туристичку инфраструктуру, квалитетан смештај и програм. Саставни део тога су винари и виноградари, а гастро-туризам ће свакако бити део нове стратегије. Идеја је да кроз конкурсе Секретаријата креирамо јединствена гастро-места како бисмо могли да понудимо све оно што савремени туризам и подразумева, рекао је Иванишевић.

Секретар Чедомир Божић истакао је да је Секретаријат за пољопривреду у овој години определио средства за произвођаче вина и ракије, а да ће конкурс са укупним буџетом од 50 милиона динара бити објављен у наредних тридесет дана.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs