Велика акција у Немачкој: Тројка из БиХ уплетена у крађу возила вредних 1,5 милиона евра

Nemačka

Тројица држављана БиХ се сумњиче да су по ноћи проваљивали у стамбене објекте како би отуђили кључеве скупоцених возила попут Мерцедеса, Волксwагена и Аудија, а након тога би их крали.

Три особе из БиХ ухапшене су у Немачкој због сумње да су украли возила вредна више од 1,5 милиона евра.

Јутрос је 90 полицајаца претресло четири стамбена и пословна објекта у Дортмунду у склопу акције против професионалних крадљиваца аутомобила. Осим немачких полицијских службеника у акцији су учествовали и припадници Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево и припадници аустријског Федералне канцеларије крим полиције и ЕУРОПОЛ-а.

Ову криминалну мрежу чинили су држављани Босне и Херцеговине који су илегално боравили у Немачкој и чинили кривична дела у покрајинама Доња Саксонија, Северна Рајна Вестфалија и Хесен.

Они се сумњиче да су по ноћи проваљивали у стамбене објекте како би отуђили кључеве скупоцених возила попут Мерцедеса, Волксwагена и Аудија, а након тога би их крали. Укупна вредност украдених возила прелази 1,5 милиона евра.

Ухапшени су старости од 25 до 61 године, а током претреса пронађена су и демонтирана возила, делови аутомобила, новац и мотоцикл.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs