(ВИДЕО) Гарнизонска амбуланта уступљена на коришћење ОБ „Др Радивој Симоновић“

Garnizonska ambulanta

Гарнизонска амбуланта налази се у непосредној близини сомборске Опште болнице, а како наводи др Драган Растовић, директор ове установе, Закључком Владе Републике Србије уређено је да се просторије амбуланте уступе на коришћење управо сомборској болници и то на период од две године.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Ова иницијатива и ова идеја, да ОБ Сомбор користи гарнизонску амбуланту у свом раду, ради смештаја појединих служби у ову зграду, постојала је већ преко 20 година да бисмо је ми успели, помоћу локалне самоуправе, Покрајинског секретаријата за здравство, Покрајинске владе и Министарства одбране сад и реализовати. Намера нам је и намена ове зграде је да након реконструкције и адаптације коју ћемо урадити у неком наредном периоду у исту се усели грудно одељење односно одељење за плућне болести или и ковид одељење и на тај начин остварује се шанса да почне прва фаза реконструкције Опште болнице Сомбор.

У првој фази реконструкције, како наводи Растовић, обавиће се рушење грудног одељења, где се планира изградња сасвим новог објекта хируршког блока. Значај уступања гарнизонске амбуланте за потребе сомборске болнице је вишеструк. Овим кораком биће знатно олакшано релоцирање одељења на којима су планирани први кораци у реконструкцији. Осим тога, имајући у виду да се гарнизонска амбуланта већ неколико година не користи, њена обнова и поновно коришћење је значајан корак у ширењу капацитета за пружање медицинских услуга на територији Града Сомбора.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs