(ВИДЕО) Меморијал „Јован Ђуран” поново окупио бројне љубитеље коња и фијакера

Меморијал Јован Ђуран

Данас се у Сомбору одржава 17. по реду Меморијал „Јован Ђуран“, на спортским теренима „ЖАК“. Ова манифестација такмичарског, али и ревијалног карактера, подразумева вожњу запрега и фијакера кроз чуњеве, по важећим правилима Светске организације за коњички спорт и Савеза за коњички спорт Србије.

Организатори су чланови породице Ђуран, а ова, сада већ традиционална манифестација, посвећена је сећању на Јована Ђурана, Сомборца који је био велики мајстор сарачког заната.

Никола Ђуран, потомак Јована Ђурана, истиче како је задовољан одзивом такмичара, те да очекује да ће победнички пехар остати у сомборском крају.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Петнаесторо је пријављено и оно што је, да кажемо, нама част, мени као Сомборцу, да се из Стапара и Сомбора десеторо такмичара пријавило за ову годину“.
Како је истакао Никола Ђуран, манифестацију су својим присуством увеличали и гости из дипломатских кругова, на челу са амбасадором Уједињених Арапских Емирата, Његовом Екселенцијом Мубарак Ал-Дахеријем, као и представници либијске и хрватске амбасаде у Републици Србији.

Испред Града Сомбора, присутне госте и такмичаре поздравила је заменица градоначелника, Љиљана Тица, која је пожелела успешно такмичење свим учесницима, а организаторима упутила речи захвалности што овакву манифестацију негују у граду чија је једна од главних одлика управо – фијакер.

„Ово је јединствена прилика да се окупе сви љубитељи коња и коњичког спорта у Сомбору, а уједно и одржавање традиције вожње фијакером по овом граду, јер овај град је познат по фијакерима и вожњи већ уназад дуги низ година“.

Меморијал се одржава под покровитељством Града Сомбора, као и покрајинске и републичке владе. Генерални спонзор Меморијала „Јован Ђуран“ је сомборска фабрика акумулатора „Black Horse“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs